ΑΘΗΝΑ
20:03
|
03.05.2024
Πιέζουν την κυβέρνηση Μόντι για υψηλότερες εγγυημένες τιμές για τις καλλιέργειές τους, λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών.
Μαζικές διαδηλώσεις αγροτών στην Ινδία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες αγρότες από όλη την Ινδία για συμμετείχαν την Πέμπτη σε συγκέντρωση στην πρωτεύουσα, Νέο Δελχί, πιέζοντας το αίτημα για υψηλότερες εγγυημένες τιμές για τις καλλιέργειές τους, καθώς αντιμετώπισαν οδοφράγματα της αστυνομίας και αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Η συγκέντρωση, ημέρες πριν από τις γενικές εκλογές στις οποίες ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι επιδιώκει μια τρίτη θητεία στο αξίωμα, έρχεται ένα μήνα αφότου η αστυνομία με δακρυγόνα και αύρες νερού σταμάτησε μια διαδήλωση αγροτών έξω από το Νέο Δελχί.

«Μέσω αυτής της συγκέντρωσης, θέλουμε να δείξουμε στις κυβερνητικές αρχές ότι δεν είμαστε πολύ μακριά από την επίτευξη των στόχων μας», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων ANI ο Νταρσάν Παλ, από μια ομάδα αγροτών, την Samyukta Kisan Morcha (SKM).

«Μπορούμε να περικυκλώσουμε το Δελχί όποτε θέλουμε».

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από την κυβέρνηση ή το Κόμμα Bharatiya Janata (BJP) του Μόντι, αλλά έχουν δηλώσει στο παρελθόν ότι είναι αφοσιωμένοι στην ευημερία και την ευημερία των αγροτών, οι οποίοι αποτελούν ένα ισχυρό ψηφοφόρο μπλοκ.

Η αστυνομία έριξε οδοφράγματα, ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας και προειδοποίησε για κυκλοφοριακή συμφόρηση στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη συγκέντρωση της Πέμπτης στο Ramlila Maidan της πρωτεύουσας, ένα δημοφιλές μέρος για συγκεντρώσεις.

Οι αγρότες από πολιτείες όπως η Μαχαράστρα στα δυτικά και η Οντίσα στα ανατολικά δεν πτοήθηκαν από την υψηλή συμμετοχή της αστυνομίας και των παραστρατιωτικών.

«Αυτή είναι μια ημερήσια εκδήλωση που προορίζεται να υπενθυμίσει στην κυβέρνηση Μόντι τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της», δήλωσε ο Ναρέντρα Σινγκ, ένας αγρότης από τη βόρεια πολιτεία της Χαριάνα.

Οι αγρότες λένε ότι η κυβέρνηση του Μόντι είχε δεσμευτεί το 2021 να δημιουργήσει μια επιτροπή για να βρει τρόπους να διασφαλίσει τις τιμές στήριξης για όλα τα προϊόντα, αλλά είχε προχωρήσει αργά σε αυτό.

Θέλουν επίσης η κυβέρνηση να τηρήσει την υπόσχεσή της να διπλασιάσει τα εισοδήματά τους και να ενεργήσει εναντίον ενός ομοσπονδιακού υπουργού του οποίου ο γιος συνελήφθη κατά τη διάρκεια παρόμοιων διαδηλώσεων το 2021, αφού κατηγορήθηκε για βασανισμό και δολοφονία τεσσάρων διαδηλωτών.

Διαβάστε επίσης:


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα