ΑΘΗΝΑ
17:37
|
02.05.2024
Οι υπουργοί θα εξετάσουν επίσης τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας και της Γεωργίας αναμένεται να μεταβούν αύριο στο Μπακού, στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, όπου θα συναντηθούν με τον Αζέρο ομόλογό τους, όπου συζητήσουν περιφερειακά ζητήματα, αλλά και την συνεργασία των τριών χωρών σε διάφορους τομείς.

Ο Τούρκος υπουργός, Χακάν Φιντάν, και ο υπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας, Ίλια Νταρτσιασβίλι, θα φιλοξενηθούν από τον υπουργό Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ στην πρωτεύουσα, από όπου θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Εκτός από τα φλέγοντα περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα, οι τρεις υπουργοί θα επανεξετάσουν τις κοινές προσπάθειες σύνδεσης μεταξύ των χωρών του νότιου Καυκάσου με διάφορα μέσα, συμπεριλαμβανομένων των σιδηροδρόμων, των δρόμων και των αγωγών.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του τουρκικού ΥΠΕΞ, η κυβέρνηση ελπίζει να αυξήσει τη συνδεσιμότητα μεταξύ Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας, προωθώντας το έργο του μεσαίου διαδρόμου, ο οποίος έχει ήδη αγωγούς που μεταφέρουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στις παγκόσμιες αγορές και σχεδιάζει να αυξήσει τη χωρητικότητά τους.

Οι υπουργοί θα εξετάσουν επίσης τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας και τις προσπάθειες εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας.

Η Τουρκία έχει υποσχεθεί ότι θα ανοίξει τα σύνορα με την Αρμενία και θα δημιουργήσει διπλωματικούς δεσμούς με την χώρα, εφόσον υπογραφεί μια μόνιμη ειρηνευτική συμφωνία από το Μπακού και το Ερεβάν.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαινόμενος Ερντογάν για την δυτική υποκρισία στο θέμα της Παλαιστίνης

«Τουλάχιστον 51» οι νεκροί της σφαγής στο Σπίτι των Συνδικάτων της Οδησσού

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

Κρυφή συνάντηση Μακρόν-Σολτς εν όψει της επίσκεψης του Σι Τζινπίνγκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα