ΑΘΗΝΑ
11:07
|
08.05.2024
Πως δεν θα γίνει δεκτή η εισαγγελική πρόταση που «ρίχνει στα μαλακά» τον Μίχο, εκτιμά η δικηγόρος της 12χρονης.
Φωτ.: Βασίλης Ρεμπάπης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με την αγόρευση των δικηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας, συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή κεκλεισμένων των θυρών, η δίκη για τον βιασμό και την εκπόρνευση της 12χρονης από το Κολωνό, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, με κόσμο να έχει συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο της οδού Λουκάρεως, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την προχθεσινή εισαγγελική πρόταση που ξεσήκωσε κύμα αντιδράσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, έχει ζητήσει την ενοχή του 55χρονου βασικού κατηγορουμένου για μία σειρά από κακουργηματικές πράξεις όχι όμως για βιασμό και μαστροπεία, ενώ έστρεψε όλα τα πυρά της στην μητέρα της 12χρονης.

«Η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του βασικού κατηγορούμενου για τον βιασμό της ανήλικης λόγω αμφιβολιών. Είναι εξοργιστικό αυτό που ακούγεται από πολλούς που δεν έχουν πρόσβαση στην δικογραφία. Υπάρχει κατάθεση της 12χρονης που αναφέρει πως ο 54χρονος μεταχειρίστηκε βία, απείλησε τη 12χρονη, της έδειξε τα όπλα. Υπάρχει βία», τόνισε ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την υπόθεση.

«Το παιδί ξαναβιάζεται», τόνισε η δικηγόρος της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου, μιλώντας στο OPEN. «Όλη η οικογένεια είναι συγκλονισμένη, εξοργισμένη, δεν το περίμενε. Το παιδί, το ίδιο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει, – ακόμα και αν γίνει δεκτή η πρόταση της εισαγγελέως, που θεωρούμε πως δεν θα την δεχτεί το σώμα των δικαστών και των ενόρκων-, πως οι ποινές για τα εγκλήματα που κατηγορείται ο Μίχος και τα οποία έχει παραδεχτεί δεν θα είναι αυστηρές. Το θέμα είναι πως το παιδί έχει περιγράψει ακριβώς πώς έγινε ο βιασμός», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας δε, σε άλλες δηλώσεις της, την τοποθέτηση της δικηγόρου κατηγορουμένων ότι «η μικρή είχε επιλέξει ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής και να βιοπορίζεται έτσι», τόνισε ότι «είναι αδιανόητο να εκφράζονται τέτοιες απόψεις για ένα παιδάκι και μάλιστα από γυναίκα και μητέρα».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μητέρες δολοφονημένων γυναικών μιλούν για τις γυναικοκτονίες

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Η Ράφα θα μετατραπεί σε νεκροταφείο

Στο Σύνταγμα την Παρασκευή οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο ύψος του κόμβου Κηφισίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα