ΑΘΗΝΑ
18:02
|
02.05.2024
Συνεχίζεται πόλεμος εν μέσω των προεδρικών εκλογών στη Ρωσία. Αναφορές για θύματα σε περιφέρεια της Χερσώνας και στην Οδησσό.
Ουκρανικά πλήγματα στη Χερσόνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίθεση φέρονται να εξαπέλυσαν ουκρανικά στρατεύματα εναντίον περιφερειακών εκλογικών επιτροπών στους οικισμούς Κακχόβα και Μπριλίβκα στην υπό ρωσικό έλεγχο Χερσώνα της Ουκρανίας, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti επικαλούμενο την περιφερειακή εκλογική επιτροπή στο κανάλι της Telegram.

Σήμερα είναι η πρώτη μέρα διεξαγωγής των ρωσικών προεδρικών εκλογών. Αυτές θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή και θα διεξαχθούν και στα προσαρτημένα από τη Ρωσία εδάφη της Ουκρανίας ή ακόμη στην Υπερδνειστερία, το φιλορωσικό αυτονομιστικό έδαφος της Μολδαβίας.

«Στην Κακχόβα δεν υπήρξαν θύματα. Υπάρχουν τραυματίες στην Μπριλίβκα, οι οποίοι λαμβάνουν βοήθεια. Ο αριθμός των τραυματιών είναι άγνωστος. Χάρη στις συντονισμένες ενέργειες των εργαζομένων των εκλογικών επιτροπών, οι ψηφοφόροι απομακρύνθηκαν από τα εκλογικά τμήματα», αναφέρει το  RIA Novosti.

Νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό στην Οδησσό

Ρωσικό πυραυλικό πλήγμα φέρεται να στοίχισε σήμερα τη ζωή τουλάχιστον 20 ανθρώπων ενώ 73 έχουν τραυματιστεί στην Οδησσό, σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη Ολέχ Κιπέρ.

«Ρωσική πυραυλική επίθεση είχε αποτέλεσμα 14 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων κάτοικοι, ένα μέλος πληρώματος ασθενοφόρου και ένας διασώστης», δήλωσε ο ίδιος μέσω Telegram, προσθέτοντας ότι 46 ακόμα άνθρωποι είχαν τραυματιστεί, συμπεριλαμβανομένων επτά εργαζομένων σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τον Κιπέρ, το μέλος του πληρώματος και ο διασώστης σκοτώθηκαν από δεύτερο πύραυλο αφού έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια σε όσους χτυπήθηκαν στο αρχικό πλήγμα. Δέκα ιδιωτικές κατοικίες, ένας αγωγός αερίου χαμηλής πίεσης και οχήματα διάσωσης υπέστησαν ζημιές στην επίθεση, σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών από Μ. Παρασκευή ως Τετάρτη Πάσχα

Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο γυναίκας Νεάντερταλ 75.000 ετών

Μαινόμενος Ερντογάν για την δυτική υποκρισία στο θέμα της Παλαιστίνης

Έξοδος Πάσχα: Αυξημένη κίνηση σε λιμάνια και δρόμους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα