ΑΘΗΝΑ
14:33
|
27.04.2024
Καυστική απάντηση στις προθέσεις της κυβέρνησης της Λετονίας να οικοδομήσει ένα νέο Σιδηρούν Παραπέτασμα στα σύνορά της με την Ρωσία.
Καυστικό το χιούμορ της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με καυστικό τρόπο απάντησε η επίσημη εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα στις προθέσεις της κυβέρνησης της Λετονίας να οικοδομήσει ένα νέο Σιδηρούν Παραπέτασμα στα σύνορά της με την Ρωσία και την Λευκορωσία.

«Έχετε αρκετό σίδηρο; Ή θα τον αγοράσετε από τη Ρωσία;» ρώτησε η κ. Ζαχάροβα με ανάρτησή της στο κάναλι της στο Telegram, απευθυνόμενη στην πρωθυπουργό της Λετονίας Εβίκα Σιλίνα.

Νωρίτερα, η Λετονή ηγέτης, μιλώντας σε εκδήλωση στην Ουάσιγκτον, είπε ότι οι χώρες της Βαλτικής θα χωριστούν σύντομα από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία με ένα Σιδηρούν Παραπέτασμα, αλλά παραδέχθηκε πως η χώρα της αντιμετωπίζει δυσκολίες στον απογαλακτισμό της από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών απαγόρευσε πρόσφατα την είσοδο στη χώρα σε 347 πολίτες της Λετονίας, της Λιθουανίας και της Εσθονίας. Η λίστα στάσεων περιλαμβάνει επίσης την πρωθυπουργό της Εσθονίας Κάγια Κάλλας και την πρωθυπουργό της Λετονίας Εβίκα Σιλίνα.

Εν τω μεταξύ, οι αρχές της Λετονίας όπως και άλλων βαλτικών δημοκρατιών εντείνουν τις κυρώσεις στην Μόσχα και από τις 5 Μαρτίου ανακοίνωσαν κατάλογο ρωσικών και λευκορωσικών γεωργικών προϊόντων που απαγορεύεται να εισαχθούν στη χώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συνομιλίες με το Κίεβο αυτή τη στιγμή

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Ιράν: Ελεύθερο θα αφεθεί το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Δύο δεξαμενόπλοια χτύπησαν οι Χούθι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα