ΑΘΗΝΑ
03:17
|
02.05.2024
Ποινικές διώξεις κατά αξιωματούχων χωρών της Βαλτικής για καταστροφή μνημείων σοβιετικών στρατιωτών, άσκησε η Μόσχα,
Η Εσθονή πρωθυπουργός έχει υποστηρίξει ένθερμα το καθεστώς του Κιέβου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καταζητούμενη κήρυξε το Ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών την πρωθυπουργό της Εσθονίας Κάγια Κάλας, ανεβάζοντας την ένταση μεταξύ Μόσχας και Ταλίν, καθώς, όπως αξίζει να σημειωθεί, πρόκειται για την πρώτη φορά που η Μόσχα συμπεριλαμβάνει ξένο ηγέτη σε λίστα καταζητούμενων.

Το όνομα της Κάγια Κάλας, όπως αυτό του υπουργού Εξωτερικών, Τάιμαρ Πέτερκοπ εμφανίστηκε στο μητρώο καταζητούμενων του υπουργείου Εσωτερικών σε σχέση με ποινικές διώξεις. Στη λίστα επίσης βρίσκεται και το όνομα του υπουργού Πολιτισμού της Λιθουανίας Σιμόνας Καιρίς.

Πηγές επιβολής του νόμου δήλωσαν στο TASS ότι έχουν κινηθεί ποινικές διαδικασίες εναντίον των αξιωματούχων της Βαλτικής για καταστροφή μνημείων σοβιετικών στρατιωτών, καθώς η Ρωσία έχει νόμους που ποινικοποιούν την αποκατάσταση των Ναζί και περιλαμβάνουν ρήτρες που τιμωρούν τη βεβήλωση πολεμικών μνημείων.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Νμίτρι Πεσκόφ, «αυτοί οι άνθρωποι είναι υπεύθυνοι για αποφάσεις που στην πραγματικότητα ισοδυναμούν με βεβήλωση της ιστορικής μνήμης». «Πρόκειται για πολιτικούς χωρών της Βαλτικής που έχουν προχωρήσει σε επιθετικές ενέργειες τόσο προς την ιστορική μνήμη όσο και τη χώρα μας», πρόσθεσε.

Η Εσθονή πρωθυπουργός έχει υποστηρίξει ένθερμα το καθεστώς του Κιέβου, πρωτοστατώντας στις προσπάθειες για την αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία και την ενίσχυση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας .

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα