ΑΘΗΝΑ
17:09
|
30.04.2024
Οι εκτοξεύσεις έρχονται ημέρες αφότου οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα ολοκλήρωσαν την 11ήμερη ετήσια στρατιωτική άσκηση «Ασπίδα της Ελευθερίας»
Οι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες, διένυσαν περίπου 300 χιλιόμετρα και έφτασαν έως και τα 50χλμ ύψος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς προς τα ανατολικά της ύδατα εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι Μπλίνκεν ετοιμαζόταν να κηρύξει την έναρξη της «Συνόδου Κορυφής για την Δημοκρατία», μιας αμφιλεγόμενης πρωτοβουλίας του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, που φέτος φιλοξενεί η Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με τη Σεούλ, οι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες, διένυσαν περίπου 300 χιλιόμετρα και έφτασαν έως και τα 50χλμ ύψος.

Οι εκτοξεύσεις έρχονται ημέρες αφότου οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα ολοκλήρωσαν την 11ήμερη ετήσια στρατιωτική άσκηση «Ασπίδα της Ελευθερίας», ανεβάζοντας τον θερμόμετρο στην περιοχή, καθώς η Πιονγκγιάνγκ εκτιμά τις κοινές ασκήσεις των δύο χωρών ως «πρόβα εισβολής».

Στις αρχές Μαρτίου, το καθεστώς της Βόρειας Κορέας, προειδοποίησε ότι η Σεούλ και η Ουάσιγκτον θα πληρώσουν ένα «ακριβό τίμημα» για τις φετινές ασκήσεις «Ασπίδα της Ελευθερίας», στις οποίες συμμετείχαν διπλάσιες δυνάμεις από πέρυσι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Διεργασίες Μπλίνκεν για συμφωνίες ΗΠΑ, Σαουδικής Αραβίας και Ισραήλ υπό όρους

Στη Σερβία μεταβαίνει το Μάιο ο Κινέζος Πρόεδρος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα