ΑΘΗΝΑ
02:10
|
02.05.2024
Δεν προσήλθαν ως μάρτυρες, οι αστυνομικοί που προέβησαν στις συλλήψεις.
Οι νεαροί έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα από πλήθος αλληλέγγυων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ελεύθεροι αφέθηκαν, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, οι 49 συλληφθέντες κατά την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων, το απόγευμα του Σαββάτου, στην Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, καθώς αναβλήθηκε η δίκη λόγω έλλειψης μαρτύρων.

Όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης των συλληφθέντων, Στάθης Τσομίδης, «δόθηκε αναβολή στην εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης. Πρώτον για το γεγονός ότι δεν προσήλθαν οι αστυνομικοί που προέβησαν σε συλλήψεις, που είναι καθοριστικό για να μπορέσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας ορθά και να αποδειχθεί αν και κατά ποσό για τις κατηγορίες τις οποίες εισάγονται ενώπιον του Τριμελλους Πλημελειοδικοου Θεσσαλονίκης για τα 49 άτομα είναι ορθές. Και δεύτερον για το γεγονός ότι δεν υπήρξε πολιτική αγωγή, που είναι πάρα πολύ κρίσιμο για την εφαρμογή του άρθρου 168 περί διαταράξεως».

«Μου έκανε εντύπωση ότι κάποιοι από τους κατηγορούμενους ήθελαν να δικαστούν σίγουρα. Αυτό δείχνει ένα φρόνημα της νεολαίας το οποίο πρέπει να γίνει μήνυμα στην ελληνική κοινωνία. Δεν υπήρξε καμία μα καμία παράνομη πράξη. Είναι όλα κατασκευασμένα. Δεν ξέρω τι εξυπηρετεί αυτή η σημερινή ταλαιπωρία νέων ανθρώπων. Πάντως, δεν εξυπηρετεί την απονομή της δικαιοσύνης», πρόσθεσε ο συνήγορος.

Οι νεαροί έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα από πλήθος αλληλέγγυων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης προκειμένου να τους συμπαρασταθεί και λίγο νωρίτερα ήρθε σε αντιπαράθεση με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στον χώρο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα