ΑΘΗΝΑ
21:01
|
27.04.2024
Φέρεται να είχε εκδώσει πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ποινική δίωξη κατά του ακροδεξιού πρώην προέδρου της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, απήγγειλε η ομοσπονδιακή αστυνομία της χώρας, αυτή τη φορά για απάτη κατά του ενιαίου συστήματος υγείας (SUS) της χώρας, κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Ο Μπολσονάρου φέρεται να είχε εκδώσει πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, εν μέρει για να ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Σύμφωνα με τα αρχεία, ο πρώην πρόεδρος είχε λάβει μια δόση του εμβολίου σε δημόσιο κέντρο υγείας του Σάο Πάολο, τον Ιούλιο του 2021. Η έρευνα κατέληξε, ωστόσο, στο συμπέρασμα ότι ο πρώην πρόεδρος είχε φύγει από την πόλη μια ημέρα νωρίτερα.

Σύμφωνα με την έρευνα, η νοσηλεύτρια που αναγράφεται πως χορήγησε το εμβόλιο στον Μπολσονάρο αρνήθηκε ότι το έκανε, μιας και δεν εργαζόταν πλέον στο κέντρο. Επίσης, η παρτίδα στην οποία άνηκε το εμβόλιο που είχε καταγραφεί, δεν ήταν διαθέσιμη εκείνη την ημερομηνία.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, έρευνα από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της χώρας είχε δείξει ότι τα δηλωμένα στο κράτος στοιχεία εμβολιασμού του Μπολσονάρου ήταν ψευδή. Μάλιστα, σε προηγούμενη επικοινωνία με το μέσο, ο Μπολσονάρου είχε δηλώσει ότι δεν είχε κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και πως είναι πως ήταν «ήρεμος» με την απόφασή του.

Εκτός από τον πρώην πρόεδρο της χώρας, κατηγορήθηκε και ένας από τους πρώην βοηθούς του, ο Μάουρο Σιντ, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Μάιο στο πλαίσιο της έρευνας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα