ΑΘΗΝΑ
07:18
|
02.05.2024
«Ο βαθμός επικινδυνότητας του συγκεκριμένου αντιδραστήρα, που τον έχουμε για εκπαιδευτικούς σκοπούς, είναι πολύ μικρός» είπε ο πρύτανης.
Αστυνομία στο ΑΠΘ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απόπειρα επίθεσης με….αλυσοπρίονο στον υπόγειο χώρο της Φυσικομαθηματικής Σχολής του ΑΠΘόπου βρίσκεται πυρηνικός αντιδραστήρας, φαίνεται πως έλαβε χώρα πριν κάποια 24ωρα από αγνώστους, με «κίνδυνο έκλυσης ποσότητας ραδιενέργειας από ράβδους ουρανίου ή από ειδική συσκευή νετρονίων», όπως αναφέρουν μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα.

Το συμβάν φαίνεται πως κατέθεσε το εκπαιδευτικό προσωπικό στην ΕΛ.ΑΣ. Εάν η εισβολή ήταν επιτυχημένη, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα «Τα Νέα», τα πρώτα θύματα θα ήταν οι ίδιοι οι εισβολείς, αφού αυτοί θα αντιμετώπιζαν τις συνέπειες της διαρροής από το εργαστήριο, καθώς και όσοι θα έρχονταν σε επαφή με τις ουσίες. Επίσης, ενδεχομένως να καταστρεφόταν συσκευές μέτρησης ραδιενέργειας και ευαίσθητος εξοπλισμός, συνολικής αξίας που ξεπερνά τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Βέβαια, ο ίδιος ο πρύτανης του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φειδάς, έχει τελείως διαφορετική άποψη από ότι οι δημοσιογράφοι, μιλώντας στο OPEN, διέψευσε τις πληροφορίες περί απόπειρας εισβολής στο εργαστήριο του ΑΠΘ, που διαθέτει πυρηνικό αντιδραστήρα, κάτι το οποίο θα προκαλούσε σοβαρούς κινδύνους.

«Η σιδερένια πόρτα που οδηγεί στο εργαστήριο κλειδώνει με λουκέτο και βρέθηκε παραβιασμένο το λουκέτο πριν από πολύ καιρό, αλλά όχι η ίδια η πόρτα», ανέφερε ο πρύτανης και υποστήριξε ότι σύμφωνα με όσα γνωρίζει ο ίδιος, το πυρηνικό εργαστήριο δεν κινδύνεψε από «εισβολείς».

«Ο βαθμός επικινδυνότητας του συγκεκριμένου αντιδραστήρα, που τον έχουμε για εκπαιδευτικούς σκοπούς, είναι πολύ μικρός. Τα μέτρα ασφαλείας του είναι πολύ αυστηρά», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κωνσταντινούπολη: Εκατοντάδες συλλήψεις και χημικά στην πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά

Κυβερνητική εμπλοκή στην… εμφιλοχώρηση Ινδών μεγιστάνων στην Ακρόπολη

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και πάλι σκόνη από την Αφρική

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα