ΑΘΗΝΑ
13:27
|
27.04.2024
Η Unilever που φιλοξενεί δημοφιλείς μάρκες όπως τα παγωτά Ben & Jerry's, θα περικόψει 7.500 θέσεις εργασίας για εξοικονόμηση κόστους.
Η Unilever εξάγει, μεταξύ άλλων, και τα παγωτά Ben & Jerry's
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εταιρεία Unilever δήλωσε την Τρίτη ότι θα μετατρέψει τη μονάδα παγωτού της, που φιλοξενεί δημοφιλείς μάρκες παγωτών όπως η Magnum και η Ben & Jerry’s, σε μια αυτόνομη επιχείρηση και θα περικόψει 7.500 θέσεις εργασίας σε ένα νέο πρόγραμμα εξοικονόμησης κόστους, επιδιώκοντας άνοδο των μετοχών της.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει αμέσως και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2025, ανέφερε σε δήλωση ο όμιλος καταναλωτικών αγαθών που είναι εισηγμένος στο Λονδίνο.

Η Unilever στοχεύει να προσφέρει μεσαία μονοψήφια υποκείμενη αύξηση πωλήσεων και μέτρια βελτίωση των περιθωρίων κέρδους μετά τη διάσπαση, ανέφερε.

Η εταιρεία ξεκίνησε επίσης ένα πρόγραμμα εξοικονόμησης κόστους περίπου 800 εκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια. Οι προτεινόμενες αλλαγές θα επηρεάσουν περίπου 7.500 θέσεις εργασίας παγκοσμίως, κυρίως σε γραφεία, με το συνολικό κόστος αναδιάρθρωσης να αναμένεται να είναι περίπου 1,2% του κύκλου εργασιών της κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Οι περικοπές θα επηρεάσουν περίπου το 5,9% του εργατικού δυναμικού της Unilever που αποτελείται από περίπου 128.000 άτομα.

«Προφανώς είναι λυπηρό κάθε φορά που πολλοί άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους, αλλά ο (CEO) Χάιν Σουμάχερ υφίσταται πίεση να προσφέρει καλύτερες επιδόσεις για τον όμιλο από τότε που διορίστηκε, οπότε δεν είναι εκπληκτικό να βλέπουμε αλλαγές».

Ο Σουμάχερ παρουσίασε τον Οκτώβριο σχέδια για την απλούστευση της επιχείρησης, αφού παραδέχτηκε ότι η Unilever είχε υπολειτουργήσει τα τελευταία χρόνια. Ο προκάτοχός του, Άλαν Τζόουπ, επικρίθηκε επειδή επέτρεψε το χαρτοφυλάκιο των εμπορικών σημάτων του ομίλου να αυξηθεί σε περίπου 400.

Μετά την ανάληψη του ρόλου τον Ιούλιο, ο Σουμάχερ είχε πει ότι η εταιρεία θα επικεντρωθεί σε 30 βασικές μάρκες που αντιπροσωπεύουν το 70% των πωλήσεών της, θα εργαστεί για τη βελτίωση του μικτού περιθωρίου της και δεν θα αναλάμβανε σημαντικές ή μετασχηματιστικές εξαγορές.

Ο Σουμάχερ είπε στο Reuters τον περασμένο μήνα ότι δεν θα αποφύγει τον εξορθολογισμό του εργατικού δυναμικού της Unilever.

«Δεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα παραγωγικότητάς μας σε συνεννόηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και με σεβασμό και φροντίδα για όσους από τους ανθρώπους μας επηρεάζονται», δήλωσε ο Σουμάχερ την Τρίτη.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζεμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Πυρά κατά της πρύτανη του Κολούμπια για την καταστολή φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα