ΑΘΗΝΑ
07:45
|
05.05.2024
Η κατηγορούμενη είχε συνάψει σύμβαση με τον Δήμο και διατηρούσε «νόμιμο καταφύγιο ζώων».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αθώα έκριναν οι δικαστικές αρχές την 52χρονη που φιλοξενούσε 94 σκυλιά στο σπίτι της, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, κάτω από άθλιες συνθήκες υγιεινής.

Υπενθυμίζεται πως η γυναίκα είχε συλληφθεί στις αρχές του μήνα, ύστερα από καταγγελία που έφτασε στην αστυνομία, σχετικά με τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των ζώων. Οι αρχές διαπίστωσαν ότι τα ζώα διαβιούσαν σε βρώμικους και ρυπαρούς χώρους, ανάμεσα σε πλήθος αδρανών υλικών, νεκρά τρωκτικά, λιμνάζοντα ύδατα και περιττώματα.

Στην απολογία της η 52χρονη φέρεται να ισχυρίστηκε ότι λειτουργεί «νόμιμο καταφύγιο ζώων» και προσκόμισε σχετική σύμβαση με την αρμόδια δημοτική Αρχή

Επίσης, παραδέχθηκε ότι την ημέρα που έγινε ο έλεγχος ο χώρος ήταν «βρόμικος», επειδή δεν είχε προλάβει, όπως είπε, να καθαρίσει. «Δυστυχώς έχω μείνει μόνη μου και υπάρχουν προτεραιότητες- να πάρουν τα άρρωστα ζώα τα χάπια τους, να ταΐσω τα νεογέννητα» τόνισε -μεταξύ άλλων- η 52χρονη.

Οι δικαστές του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης δέχθηκαν τους ισχυρισμούς της και την αθώωσαν για τις πράξεις της μη τήρησης κανόνων ευζωίας ζώων συντροφιάς και της παραβίασης υγειονομικών κανονισμών.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα