ΑΘΗΝΑ
22:51
|
03.05.2024
Λόγω της σχέσης του πατέρα του με τον Πούτιν, είχαν επιβληθεί σκληρές κυρώσεις στον οδηγό, τις οποίες το δικαστήριο ανέτρεψε.
Νικίτα Μαζέπιν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δικαίωσε την τον Ρώσο πρώην οδηγό της F1 Νικίτα Μαζέπιν, ο οποίος προσπάθησε να ανατρέψει τις κυρώσεις της Ε.Ε., που του επιβλήθηκαν ως μέρος της λίστας κυρώσεων της Ευρωπαϊκής ένωσης για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τα περιουσιακά στοιχεία του Μαζέπιν, ο οποίος οδήγησε στη Formula 1 για τη Haas το 2021 και του πατέρα του είχαν παγώσει, ενώ τους απαγορεύτηκε να ταξιδεύουν.

Ο πατέρας του πιλότου (δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας με το όνομα Ντμίτρι Μαζέπιν), θεωρήθηκε στενός συνεργάτης του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Όμως, το γενικό δικαστήριο της Ε.Ε. δήλωσε ότι ο σύνδεσμος με τον πατέρα του δεν αρκεί για να παραμείνει ο πιλότος στις λίστες κυρώσεων.

Επιπλέον, ανέφερε ότι τα κριτήρια «σύνδεσης» που χρησιμοποιούνται στις κυρώσεις απαιτούν την ύπαρξη ενός συνδέσμου πέρα ​​από μια απλή οικογενειακή σχέση:

«Η οικογενειακή σχέση με τον πατέρα του, τον Ρώσο επιχειρηματία Ντμίτρι Μαζέπιν, δεν αρκεί για να θεωρηθεί ότι συνδέεται με τον πατέρα του από κοινά συμφέροντα και, ως εκ τούτου, για να διατηρηθεί σε αυτούς τους καταλόγους», ανέφερε το δικαστήριο.

Στον 25χρονο επιβλήθηκαν επίσης κυρώσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά τον Μάρτιο του 2022-κυρώσεις που παραμένουν ακόμα σε ισχύ. Ο ίδιος αμφισβητεί επίσης αυτές τις αποφάσεις με την ελπίδα να επιστρέψει στη F1.

Ο Νικίτα Μαζέπιν επίσης, απολύθηκε από τον Haas ως αποτέλεσμα της εισβολής στην Ουκρανία ως αντίποινα. Οφείλει την έδρα του στη χρηματοδότηση χορηγιών από τη ρωσική επιχείρηση χημικών Uralkali, η οποία ανήκει εν μέρει στον πατέρα του μέσω της εταιρείας του Uralchem.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα