ΑΘΗΝΑ
04:14
|
28.04.2024
Ο ακροδεξιός Αυστριακός εθνικιστής Μάρτιν Σέλνερ έλαβε απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία, λίγες μέρες μετά την απέλασή του από την Ελβετία.
Η Γερμανία απαγορεύει την είσοδο σε Αυστριακό εθνικιστή μετά από συνάντηση για μαζικές απελάσεις
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ακροδεξιός Αυστριακός εθνικιστής Μάρτιν Σέλνερ έλαβε απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία, λίγες μέρες μετά την απέλασή του από την Ελβετία.

Ο Σέλνερ, ηγέτης του υπερεθνικιστικού Κινήματος Ταυτότητας της Αυστρίας, είπε σε βίντεο που δημοσιεύτηκε την Τρίτη στο Χ ότι οι γερμανικές αρχές έστειλαν στον δικηγόρο του επιστολή λέγοντας ότι δεν του επέτρεπαν να εισέλθει στη Γερμανία για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Σέλνερ είναι γνωστός για την ομιλία του για τη «μετανάστευση» σε μια πρόσφατη συνάντηση εθνικιστών από την ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) που προκάλεσε μεγάλες διαδηλώσεις στη Γερμανία.

Το Κίνημα Ταυτότητας είναι σε ένα ακροδεξιό κίνημα που ξεκίνησε στη Γαλλία και κυρίως εκστρατεύει κατά της μετανάστευσης και του Ισλάμ.

Μια εκπρόσωπος των αρχών της πόλης του Πότσνταμ, από όπου ο Σέλνερ δημοσίευσε το βίντεό του την Τρίτη, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι σε έναν πολίτη της ΕΕ επιβλήθηκε «απαγόρευση της ελεύθερης μετακίνησής του στη Γερμανία».

Ο Σέλνερ δεν μπορεί πλέον να εισέλθει ή να παραμείνει στη Γερμανία «με άμεση ισχύ» και η αστυνομία μπορεί να τον σταματήσει ή να απελαθεί εάν προσπαθήσει να εισέλθει στη χώρα, είπε η εκπρόσωπος, αρνούμενη να κατονομάσει το άτομο για λόγους απορρήτου.

«Πρέπει να δείξουμε ότι το κράτος δεν είναι ανίσχυρο και θα χρησιμοποιήσει τα νόμιμα μέσα του», δήλωσε ο Μάικ Σούμπερτ, δήμαρχος του Πότσνταμ, σε δήλωση.

Η ελβετική αστυνομία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι απέτρεψε μια μεγάλη ακροδεξιά συγκέντρωση που στην οποία θα μιλούσε ο Σέλνερ, προσθέτοντας ότι είχε συλληφθεί και απελαθεί.

Η συνάντηση είχε οργανωθεί από την ακροδεξιά ομάδα Junge Tat, γνωστή για τη στάση της κατά της μετανάστευσης και κατά των μουσουλμάνων.

Η ομάδα είναι υπέρμαχος της ακροδεξιάς εθνοεθνικιστικής θεωρίας συνωμοσίας της «μεγάλης αντικατάστασης», η οποία υποστηρίζει την απέλαση μεταναστών.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα