ΑΘΗΝΑ
12:08
|
02.05.2024
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου καταδίκασε έντονα την τρομοκρατική επίθεση και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κύπριοι και Ρώσοι που ζουν στο νησί, αφήνουν από το πρωί λουλούδια έξω από την ρωσική πρεσβεία στην Λευκωσία, μετά την την χθεσινοβραδινή πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στον χώρο εκδηλώσεων Crocus City Hall στη Μόσχα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 115 ατόμων.

Η ρωσική διπλωματική αποστολή στην Κυπριακή Δημοκρατία κατέβασε τη σημαία στο κτίριο ως ένδειξη πένθους για τα θύματα και έχει ανοίξει βιβλίο συλλυπητηρίων.

Οι σημαίες κυματίζουν επίσης μεσίστιες στο Ρωσικό Κέντρο Επιστήμης και Πολιτισμού (RCSC) στη Λευκωσία και στα επίτιμα γενικά προξενεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Λεμεσό και την Πάφο.

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Λεμεσό.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου εξέδωσε νωρίτερα ανακοίνωση με την οποία καταδίκασε έντονα την τρομοκρατική επίθεση και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

«Λαμβάνουμε επιστολές και κλήσεις από όλη την Κύπρο που εκφράζουν συλλυπητήρια και αλληλεγγύη στον ρωσικό λαό», ανέφερε ο ΡώσοςπΠρέσβης στην Κύπρο Μουράτ Ζιγιάζικοφ. «Θρηνούμε μαζί με τον λαό μας. Όλοι οι Ρώσοι που ζουν στην Κύπρο δηλώνουν ενότητα σε αυτή τη δύσκολη ώρα», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός και δεύτερος πληροφοριοδότης για τα προβλήματα στα Boeing 737

Πεσκόφ: Καμιά ειρήνη με τους όρους του Ζελένσκι

Έρευνα κατά του IDF για δολοφονίες παιδιών στη Δυτική Όχθη

Φονικές καταιγίδες στη νότια Βραζιλία, 10 επιβεβαιωμένοι νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα