ΑΘΗΝΑ
10:32
|
27.04.2024
Δεν έχει υπάρξει ακόμα ανάληψη ευθύνης από τους αντάρτες της Υεμένης, που είχαν δεσμευτεί να μην πλήξουν κινεζικά πλοία.
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα κινεζικής ιδιοκτησίας πετρελαιοφόρο επλήγη, τα ξημερώματα στα ανοιχτά της Υεμένης, από βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από αντάρτες Χούθι, οι οποίοι συνεχίζουν τις επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

Το υπό σημαία Παναμά, κινεζικής ιδιοκτησίας και διαχείρισης πλοίο Huang Pu εξέδωσε σήμα κινδύνου, χθες Σάββατο, αλλά δεν ζήτησε βοήθεια, ανέφερε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) σε δήλωση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι οι αντάρτες είχαν δεσμευτεί πως δεν θα πλήξουν κινεζικά πλοία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλοίο ξέσπασε πυρκαγιά η οποία σβήστηκε μέσα σε 30 λεπτά από το πλήρωμα, ενώ δεν αναφέρθηκαν θύματα και το σκάφος συνεχίζει να πλέει προς τον προορισμό του που είναι η Ινδία.

Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, η οποία σύμφωνα με Επιχειρήσεις Θαλάσσιου Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO) συνέβη 23 ναυτικά μίλια δυτικά του λιμανιού Μόχα της Υεμένης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία εγγραφής του δεξαμενόπλοιου, που νηολογηθεί το 2019 από τη βρετανική εταιρεία Union Maritime Ltd, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος και του διαχειριστή του, άλλαξαν μόλις τον περασμένο μήνα, ενώ και ένα άλλο πλοίο που συνδέεται με την ίδια εταιρεία είχε προηγουμένως στοχοποιηθεί από τους Χούθι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στην Ευελπίδων σήμερα οι κατηγορούμενοι

Δύο δεξαμενόπλοια χτύπησαν οι Χούθι

Η Ισπανία επιβεβαίωσε τα σχέδια αποστολής Patriot στην Ουκρανία

Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα