ΑΘΗΝΑ
15:55
|
27.04.2024
Η Γερμανία γνωρίζει ότι υπεύθυνος για την επίθεση είναι ο ISIS, αλλά 1,5 χρόνο μετά δεν έχει καμία εκδοχή για την δολιοφθορά στους αγωγούς Nord…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για μια σειρά από παράγοντες που υποδεικνύουν, άμεσα και έμμεσα, την εμπλοκή των αμερικανικών αρχών στην στήριξη της ουκρανικής τρομοκρατίας, κάνει λόγο η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σε άρθρο της που δημοσιεύτηκε σε δημοφιλή ρωσική ιστοσελίδα.

«Μετά την επίθεση στο Crocus City Hall, οι ΗΠΑ προσπαθούν να ξελασπώσουν την Ουκρανία χρησιμοποιώντας το σκιάχτρο του Ισλαμικού κράτους, προκειμένου να καλύψουν τον εαυτό τους και το καθεστώς Ζελένσκι που δημιούργησαν», αναφέρει η Ρωσίδα διπλωμάτης.

«Δισεκατομμύρια δολάρια και μια πρωτοφανής ροή στρατιωτικής βοήθειας χωρίς λογοδοσία από το πολυδαίδαλο καθεστώς διαφθοράς του Κιέβου, επιθετική ρητορική απέναντι στη Ρωσία, λυσσαλέος εθνικισμός, απαγόρευση ειρηνευτικών συνομιλιών για την Ουκρανία, διαρκείς εκκλήσεις για βίαιη επίλυση της σύγκρουσης, άρνηση καταδίκης των πολυετών τρομοκρατικών επιθέσεων, που πραγματοποιούνται από το καθεστώς του Κιέβου, πολιτική υποστήριξη των πιο αποτρόπαιων ενεργειών του Ζελένσκι», είναι μερικοί από τους παράγοντες που απαριθμεί η κ. Ζαχάροβα.

Δεν παραλείπει δε να επισημάνει ότι οι πολύχρονες επεμβάσεις των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή, οδήγησαν στην εμφάνιση, ενίσχυση και θεσμοθέτηση μιας σειράς ακραίων τρομοκρατικών ομάδων, οι οποίες παραμένουν ενεργές στην περιοχή ακόμη και σήμερα.

«Ποια είναι η λογική: Το χρήμα και η εξουσία. Και, λαμβάνοντας υπόψη τη διεθνή νομική απαγόρευση των άμεσων επεμβάσεων, πρόκειται επίσης για τη διασπορά ενός “ελεγχόμενου χάους” και την αναδιαμόρφωση της παγκόσμιας τάξης από τα χέρια των τρομοκρατών», αναφέρει.

«Μια ερώτηση προς τον Λευκό Οίκο: Είστε σίγουροι ότι ήταν ο ISIS: Δεν θα αλλάξετε γνώμη αργότερα;», καταλήγει η κ. Ζαχάροβα.

Ειρωνικά βέλη προς την Γερμανία

Από τα πυρά της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, δεν γλίτωσε ούτε η Γερμανία και ειδικότερα η υπουργός Εσωτερικών Νάνσυ Φέιζερ που υποστήριξε πως με βάση όλα όσα είναι γνωστά έως τώρα, υπεύθυνο για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα είναι το Ισλαμικό Κράτος.

«Βαθιά ανάλυση. Δύναμη της σκέψης. Δύναμη της διανόησης. Είναι ενδιαφέρον πότε αυτή η γυναίκα θα πει με σιγουριά κάτι για τις επιθέσεις που σχετίζονται με τους αγωγούς Nord Stream», επεσήμανε ειρωνικά η κ. Ζαχάροβα.

«Εδώ και ενάμιση χρόνο στη Γερμανία, δεν έχει προταθεί ούτε μια επίσημη εκδοχή σχετικά με τις ζημιές στους αγωγούς – ούτε καν επικαλέστηκαν τον ISIS» πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συνομιλίες με το Κίεβο αυτή τη στιγμή

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Ιράν: Ελεύθερο θα αφεθεί το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Δύο δεξαμενόπλοια χτύπησαν οι Χούθι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα