ΑΘΗΝΑ
18:26
|
02.05.2024
Πλήθος συγκεντρωμένων του ιδρυτή των Wikileaks έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο.
Τζούλιαν Ασάνζ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Wikileaks έσβησε την ανάρτησή της που ανέφερε, ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ παίρνει από το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνο το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης έκδοσής του στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη σωστή απόφαση: Μια προσωρινή ανάσα στον αγώνα ενάντια στην απόφαση έκδοσής του στις ΗΠΑ, κέρδισε από το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου ο Τζούλιαν Ασάνζ, καθώς λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ανακοινώθηκε η απόφαση των δικαστών Βικτόρια Σαρπ και Τζέρεμι Τζόνσον που ορίζει επόμενη κρίσιμη ημερομηνία την 20η Μαΐου.

Οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι οι κατηγορίες, που σχετίζονται με τη δημοσίευση από τον Ασάνζ και WikiLeaks χιλιάδων απόρρητων και διπλωματικών εγγράφων που συνδέονται με τους πολέμους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, είχαν πολιτικά κίνητρα και ότι το αίτημα έκδοσης ήταν παράνομο.

Έξω από το κτίριο έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου που υποστηρίζει τον Ασάνζ και την προσπάθειά του να μην εκδοθεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Η σύζυγός του, Στέλλα Ασάνζ, διάσημη ακτιβίστρια δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ήταν μία από τις πολλές προσωπικότητες που είχαν σε συγκέντρωση έξω από το κτίριο του δικαστηρίου, εν αναμονή της καθοριστικής απόφασης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μιχαλολιάκος: Έφεση κατά της αποφυλάκισης ασκεί ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Μηχανική βλάβη στο πλοίο Power Jet: Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών από Μ. Παρασκευή ως Τετάρτη Πάσχα

Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο γυναίκας Νεάντερταλ 75.000 ετών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα