ΑΘΗΝΑ
09:44
|
02.05.2024
Η εργαζόμενη σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Μέση Ανατολή κατέληξε πως το έργο της είναι άσκοπο «όσο οι ΗΠΑ στέλνουν όπλα στο Ισραήλ».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που εργάζεται για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Μέση Ανατολή παραιτήθηκε την Τετάρτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποστήριξη των ΗΠΑ στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Η 38χρονη Ανέλ Σελίν παραιτήθηκε μετά από ένα χρόνο ως υπεύθυνη εξωτερικών υποθέσεων στο Γραφείο Δημοκρατίας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εργασίας, όπου το μεγαλύτερο μέρος της θητείας της ήταν με τον πόλεμο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σε συνέντευξή της, η Σελίν δήλωσε ότι κατά την διάρκεια της θητείας της εστίασε στην προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, έργο που δυσχεράνθηκε από τον πόλεμο του Ισραήλ, προκαλώντας μια σειρά από ηθικές, νομικές, ασφαλείς και διπλωματικές επιπτώσεις για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Σελίν τόνισε ότι προσπάθησε να εγείρει ανησυχίες εσωτερικά, με τηλεγραφήματα διαφωνούντων και σε φόρουμ μελών του προσωπικού, αλλά τελικά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν άσκοπο «εφόσον οι ΗΠΑ συνεχίζουν να στέλνουν μια σταθερή ροή όπλων στο Ισραήλ».

«Δεν μπορούσα να κάνω πραγματικά τη δουλειά μου πια», τόνισε. «Η προσπάθεια υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έγινε απλώς αδύνατη».

Η παραίτηση της αξιωματούχου είναι η πιο σημαντική παραίτηση διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στη Γάζα μετά την αποχώρηση του Τζος Πολ, του ανώτερου αξιωματικού του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που συμμετείχε σε μεταφορές όπλων σε ξένες κυβερνήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης για Μάτι: Ν’ αλλάξει η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας

Η Ρωσία καλεί έρευνα για τους μαζικούς τάφους στη Γάζα

Τέλος οι διπλωματικές σχέσεις της Κολομβίας με το Ισραήλ

Μαζική αστυνομική παρουσία στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα