ΑΘΗΝΑ
16:14
|
27.04.2024
SΤΟΡ στη Στρατιωτική Συνεργασία με το Ισραήλ! Κυρώσεις τώρα ενάντια στο Ισραηλινό Απαρτχάιντ! Στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η Εβδομάδα εναντίον του Ισραηλινού Απαρτχάιντ (IAW) τον Μάρτιο κάθε χρόνου, συνιστά κόμβο παγκόσμιας κινητοποίησης και υποστήριξης στον απελευθερωτικό αγώνα των Παλαιστινίων, ενάντια στο επί δεκαετίες ισραηλινό καθεστώς εποικιστικής αποικιοκρατίας, κατοχής και απαρτχάιντ. Αποτελεί δράση διεθνούς αλληλεγγύης για την ευαισθητοποίηση ενάντια στο ισραηλινό απαρτχάιντ και για την ενίσχυση των στρατηγικών εκστρατειών του BDS για τον τερματισμό της διεθνούς συνενοχής με αυτό το σύστημα καταπίεσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ελληνικό παράρτημα του κινήματος BDS (Μποϊκοτάζ, Απόσυρση Επενδύσεων, Κυρώσεις).

«Φέτος το BDS Greece βάζει και την Ελλάδα στον χάρτη της Διεθνούς Εβδομάδας IAW. Φέτος, περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να αυξηθεί η παγκόσμια πίεση για τον τερματισμό της γενοκτονίας στη Γάζα και τη διάλυση του απαρτχάιντ. Κανένα από τα δύο δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί χωρίς τη συνενοχή των κυβερνήσεων, των εταιρειών και των θεσμών, ιδίως στην αποικιοκρατική Δύση.

Το Ισραηλινό Απαρτχάιντ, παρόλο την προσωρινή απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου που διαπίστωσε ότι το Ισραήλ διαπράττει “πιθανή γενοκτονία“, συνεχίζει καθημερινά να βομβαρδίζει, να δολοφονεί, να επιβάλει λιμό και να εξοντώνει με κάθε τρόπο τον Παλαιστινιακό λαό στη Γάζα, ενώ στη Δυτική Όχθη εντείνεται η ωμή βία και οι δολοφονίες Παλαιστινίων από φανατικούς έποικους και τον Ισραηλινό στρατό κατοχής. Οι σύμμαχοι του Ισραήλ στη Δύση αρνούνται να προχωρήσουν στη λήψη ουσιαστικών μέτρων εναντίον του Ισραήλ, ώστε να αποτρέψουν την εξελισσόμενη γενοκτονία και εθνοκάθαρση στη Γάζα, όπως και το ότι σπρώχνεται όλη η περιοχή σε γενικευμένο πόλεμο», αναφέρει και συνεχίζει:

Η Ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί κατά πόδας τις ΗΠΑ και την Ε.Ε., ενώ τα τελευταία χρόνια το Ισραήλ έχει ανακηρυχθεί σε «στρατηγικό σύμμαχο» της χώρας. Η στρατηγική συνεργασία βαθαίνει διαρκώς με διυπουργικές συναντήσεις, σειρά διακρατικών συμφωνιών σε πολλούς τομείς της κοινωνικο-οικονομικής ζωής, κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, ασκήσεις της ισραηλινής αεροπορίας σε ελληνικό έδαφος, προσομοίωσης βομβαρδισμών, αγορά όπλων που δοκιμάστηκαν πάνω στον Παλαιστινιακό λαό και συμφωνίες εξαγοράς ελληνικών επιχειρήσεων στρατιωτικού υλικού (ΕΛΒΟ), με αποκορύφωμα τη σκανδαλώδη συμφωνία για τη διαχείριση του Κέντρου Εκπαίδευσης Ικάρων της Π.Α. στην Καλαμάτα από την ELBIT, τη μεγαλύτερη ισραηλινή εταιρία οπλικών συστημάτων και λογισμικού παρακολούθησης και καταστολής!

«Η άσκηση πίεσης μέσω μποϋκοτάζ σε ισραηλινές και πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται και στην Ελλάδα και που βγάζουν εκατοντάδες εκατομμύρια σε κέρδη από την κατοχή και το Απαρτχάιντ, ενώ το ξεπληρώνουν χρηματοδοτώντας με τους φόρους τους στο Ισραήλ το σύστημα καταπίεσης, κατοχής και Απαρτχάιντ, είναι πιο κρίσιμη από ποτέ», τονίζει.

«Οι διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, κατέδειξαν ότι και ο λαός της Ελλάδας βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Πρέπει να πάμε ένα βήμα παραπέρα και να πιέσουμε για πραγματικά μέτρα εναντίον του Ισραηλινού Απαρτχάιντ για την αποτροπή της «τελικής λύσης» στη Γάζα. Το παράδειγμα των κυρώσεων εναντίον του Νοτιοαφρικανικού Απαρτχάιντ δείχνει έναν πετυχημένο δρόμο. Η πίεση από το μποϊκοτάζ και τις κυρώσεις συνιστά ένα ισχυρό όπλο απέναντι σε καθεστώτα που παραβιάζουν κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο.Οι δράσεις του BDS Greece, στο πλαίσιο της Διεθνούς Εβδομάδας εναντίον του Ισραηλινού Απαρτχάιντ, γίνονται με τη στήριξη κομμάτων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων της Αριστεράς και του κοινωνικού κινήματος, της Παλαιστινιακής Κοινότητας στην Αθήνα και άλλων Παλαιστινιακών συλλογικοτήτων, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που τους απευθύνθηκε. Με το δικό τους πλαίσιο και θέσεις, διατηρώντας την αυτονομία τους, κόμματα, οργανώσεις και συλλογικότητες συμμετέχουν στην Ελληνική Εβδομάδα εναντίον του Ισραηλινού Απαρχάιντ.

1. Boycott Carrefour!

Ειρηνική δράση διαμαρτυρίας και ενημέρωσης έξω από το Carrefour Νέου Κόσμου την Παρασκευή 29/3, 18.00 (Κασομούλη 47, κοντά στο μέτρο Νέου Κόσμου)Η Carrefour Ισραήλ όχι μόνο δραστηριοποιείται στα κατεχόμενα εδάφη και τους παράνομους εποικισμούς, σε συνεργασία με Ισραηλινή εταιρεία, αλλά έχει εκφράσει ανοιχτά τη στήριξη της στον Ισραηλινό Στρατό, τη στιγμή που διεξάγει τις γενοκτονικές επιχειρήσεις του στη Γάζα. Χιλιάδες δωρεάν πακέτα της εταιρείας δόθηκαν στους Ισραηλινούς στρατιώτες στη Γάζα, τα οποία ετοιμάστηκαν μάλιστα με τη συμμετοχή Ισραηλινών πολιτών, κατά τη διάρκεια ενός event μίσους εναντίον των Παλαιστινίων.

Η Carrefour πρέπει να λάβει το μήνυμα ότι οι δράσεις της ίδιας και των εταιρειών με τις οποίες συνεργάζεται (στο πλαίσιο franchise) δεν θα είναι χωρίς αντίκτυπο. Μποϋκοτάρουμε την Carrefour μέχρι να διακόψει τη συνεργασία της με το Ισραηλινό Απαρτχάιντ, μέχρι να αναιρέσει την υποστήριξη της στη Γενοκτονία της Γάζας.

2. Συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος Σάββατο 30/3

SΤΟΡ στη Στρατιωτική Συνεργασία με το Ισραήλ! Κυρώσεις τώρα ενάντια στο Ισραηλινό Απαρτχάιντ!

Διεκδικούμε την άμεση διακοπή κάθε συνεργασίας της χώρας μας με τον στρατό που υλοποιεί Εθνοκάθαρση και Γενοκτονία στη Γάζα. Απαιτούμε να σταματήσουν οι εισαγωγές όπλων από τις εταιρείες που τροφοδοτούν τη Γενοκτονία και το Απαρτχάιντ, όπως η ELBIT Systems.

ΑΜΕΣΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΟΛΗΣ της απαιτούμενης Ανθρωπιστικής Βοήθειας στη Γάζα!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ οι βομβαρδισμοί, ο εκτοπισμός και οι δολοφονίες αμάχων στη Γάζα!

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ του Πυρός ΤΩΡΑ!

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ και της ΕΕ για την υποστήριξη της γενοκτονίας των Παλαιστινίων που υλοποιεί το Ισραήλ!

ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ η Ελληνική φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα!

ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ και ΚΥΡΩΣΕΙΣ στο Ισραήλ ΤΩΡΑ!

ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗ της συνεργασίας με τον στρατό του Ισραήλ!

ΟΧΙ στις εισαγωγές οπλικών συστημάτων από εταιρίες του Ισραήλ, όπως η ELBIT Systems! 

ΜΠΟΫΚΟΤΑΡΟΥΜΕ εταιρείες και προϊόντα που προέρχονται από το Ισραήλ ή συνεργάζονται μαζί του και που αποτελούν μέρος του κατοχικού συστήματος σε όλη την ιστορική Παλαιστίνη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα