ΑΘΗΝΑ
06:25
|
09.05.2024
Λίγο πριν τον θάνατό του, υπήρξε πρόταση για ανταλλαγή του με Ρώσους που κρατούνται σε χώρες της Δύσης.
Πέθανε τον Φεβρουάριο κατά την διάρκεια κράτησής του σε φυλακή στον Αρκτικό Κύκλο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ δεν κατάφεραν να εντοπίσουν στοιχεία για ευθύνες της ρωσικής ηγεσίας στην υπόθεση θανάτου του Αλεξέι Ναβάλντι, ο οποίος πέθανε τον Φεβρουάριο κατά την διάρκεια κράτησής του σε φυλακή στον Αρκτικό Κύκλο, υποστηρίζει η Wall Street Journal , επικαλούμενη πηγές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, το Γραφείο του Διευθυντή των Εθνικών Πληροφοριών και η Μονάδα Πληροφοριών του υπουργείου Εξωτερικών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «πιθανότατα δεν έδωσε εντολή για τη δολοφονία του Ναβάλνι», γεγονός για το οποίο έχουν ενημερωθεί και οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών.

Το Κρεμλίνο έχει αρνηθεί ότι οι ρωσικές αρχές είχαν οποιαδήποτε σχέση με τον θάνατο του Ναβάλνι με τον Ρώσο πρόεδρο να κάνει λόγο για ένα «λυπηρό» γεγονός και να επισημαίνει πως λίγο πριν τον θάνατο τού Ναβάλνι, υπήρξε πρόταση για ανταλλαγή του με Ρώσους που κρατούνται σε χώρες της Δύσης, η οποία είχε γίνει δεκτή από την ρωσική πλευρά, με την προϋπόθεση ότι ο αντιφρονών δεν θα επέστρεφε ποτέ στη Ρωσία.

Το υποκατάστημα της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Σωφρονιστικής Υπηρεσίας στην περιοχή Γιάμανο Νένετς ανέφερε στις 16 Φεβρουαρίου ότι ο Ναβάλνι πέθανε κατά τη διάρκεια της κράτησής του. Σύμφωνα με τη σωφρονιστική αρχή, μετά από βόλτα αισθάνθηκε άρρωστος και λιποθύμησε. Οι ιατροί έφτασαν αμέσως, αλλά οι προσπάθειές τους για περισσότερα από 30 λεπτά ανάνηψης απέτυχαν.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Τον Ιμάμογλου συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα