ΑΘΗΝΑ
14:14
|
27.04.2024
Αυξάνεται η πίεση στον Ρίσι Σούνακ που επιμένει για το σχέδιο απέλασης μεταναστών χωρίς άδεια προς τη Ρουάντα.
Αυξήθηκαν οι μετανάστες που περνούν το στενό της Μάγχης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 4.600 αιτούντες άσυλο έχουν φτάσει στη Βρετανία με μικρά σκάφη μέχρι στιγμής το 2024, ποσοστό ρεκόρ για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους και προκαλώντας στον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ έναν νέο πολιτικό πονοκέφαλο.

Προσωρινά στοιχεία από το Υπουργείο Εσωτερικών, ή το υπουργείο Εσωτερικών, έδειξαν την Τετάρτη ότι 4.644 άτομα είχαν εντοπιστεί να έφτασαν στη Μάγχη με μικρά σκάφη όπως φουσκωτές λέμβους μέχρι τις 26 Μαρτίου του τρέχοντος έτους.

Αυτό συγκρίνεται με 3.770 για την ίδια περίοδο πέρυσι και 4.162 για το 2022, το προηγούμενο υψηλό ρεκόρ.

Ο Σουνάκ ελπίζει ότι το εμβληματικό του σχέδιο για απέλαση όσων φτάνουν στη Βρετανία χωρίς άδεια στη Ρουάντα θα αποτρέψει τους ανθρώπους από το να κάνουν τις επικίνδυνες διελεύσεις μεταξύ καναλιών. Η νομοθεσία που στοχεύει να θέσει σε εφαρμογή αυτό το σχέδιο μετά από μια σειρά νομικών οπισθοδρομήσεων αναμένεται να επιστρέψει στο κοινοβούλιο τον επόμενο μήνα.

«Ο απαράδεκτος αριθμός των ανθρώπων που συνεχίζουν να διασχίζουν τη Μάγχη καταδεικνύει ακριβώς γιατί πρέπει να απογειώσουμε τις πτήσεις προς τη Ρουάντα το συντομότερο δυνατό», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών την περασμένη εβδομάδα.

«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τη γαλλική αστυνομία που αντιμετωπίζει αυξανόμενη βία και αναστάτωση στις παραλίες της, καθώς εργάζεται ακούραστα για να αποτρέψει αυτά τα επικίνδυνα, παράνομα και περιττά ταξίδια».

Οι συνολικοί ετήσιοι αριθμοί μειώθηκαν κατά 36% πέρυσι από το σύνολο ρεκόρ του 2022, γεγονός που οδήγησε στον Σούνακ να ισχυριστεί ότι η κυβέρνηση είχε αρχίσει να έχει επιτυχία στο «σταμάτημα των σκαφών», μια από τις βασικές του προτεραιότητες ενόψει των εκλογών που αναμένονται αργότερα φέτος.

Αλλά η τελευταία αύξηση των διελεύσεων θα αυξήσει και την πίεση στον Σουνάκ, του οποίου οι Συντηρητικοί βρίσκονται πολύ πίσω από το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα στις δημοσκοπήσεις, με τη μετανάστευση να αποτελεί μείζονα ανησυχία για ορισμένους ψηφοφόρους.

«Παρά όλα τα στοιχεία για το αντίθετο, ο Ρίσι Σουνάκ συνεχίζει να λέει στους Βρετανούς ότι οι αφίξεις μικρών σκαφών μειώνονται και η υπόσχεσή του να σταματήσει τα σκάφη παραμένει σε καλό δρόμο», δήλωσε ο Στίβεν Κίνοκ, εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος για τη μετανάστευση.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα