ΑΘΗΝΑ
05:28
|
02.05.2024
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός τόνισε πως η Μόσχα δεν θα συμφωνούσε ποτέ με την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν απειλούνται από τη Ρωσία», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, σε συνομιλία με τον πρώην καγκελάριο της Αυστρίας, Βόλφγκανγκ Σούσελ, ενώ υποστήριξε την δημιουργία μιας «νεκρής ζώνης» μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Οι δηλώσεις του Ούγγρου πρωθυπουργού ήρθαν στο φως μετά από συνομιλία που είχε με τον Σούσελ, ο οποίος διετέλεσε καγκελάριος από το 2000 έως το 2007, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό European Voices.

Μιλώντας για την Ουκρανία, ο Όρμπαν σημείωσε επίσης ότι η Μόσχα δεν θα συμφωνούσε ποτέ με την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, «γιατί αυτό θα έφερνε τη συμμαχία πιο κοντά στα σύνορα της Ρωσίας».

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός πρότεινε να ρίξει κανείς μια ματιά στον πολιτικό χάρτη και είπε ότι θα ήταν ιδανικό για την Ουκρανία, ως γείτονα χώρα της Ρωσίας, να δημιουργήσει μια ουδέτερη ζώνη με εγγυήσεις ασφαλείας, γιατί σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό, οι Ουκρανοί θα μπορούσαν να χάσουν εντελώς τη χώρα τους.

Ο Σούσελ διαφώνησε, υποστηρίζοντας ότι η Δύση πρέπει να ξεκινήσει αμέσως διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία για την ένταξή της, όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στο ΝΑΤΟ.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα