ΑΘΗΝΑ
21:48
|
09.05.2024
Συνεχίζεται και η δίκη για τον θάνατο των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας της Μαλένας και της Ίριδας.
Η ώρα της ετυμηγορίας για την 35χρονη από την Πάτρα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μ την απόφαση της πολύκροτης δίκης για τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας, που αναμένεται να εκδοθεί σήμερα, λίγο μετά τις 11 το πρωί, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, αναμένεται να λήξει το πρώτο μέρος της υπόθεσης κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου, την ίδια ώρα που συνεχίζεται και η δίκη για τον θάνατο των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας της Μαλένας και της Ίριδας.

Μετά από διαδικασία 15 μηνών και την τελική πρόταση της εισαγγελέως για την ενοχή της, η 35χρονη κατηγορούμενη θα ακούσει σήμερα την ετυμηγορία των δικαστών για τα δύο κακουργήματα για τα οποία δικάζεται, δηλαδή για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονία από πρόθεση που αφορούν χρονικά στον Απρίλιο του 2021 όταν εκτιμάται ότι αποπειράθηκε να σκοτώσει την 9χρονη Τζωρτζίνα με την χορήγηση κεταμίνης μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας και στον Ιανουάριο του 2022 όταν η ίδια πράξη επαναλήφθηκε, ενόσω το παιδί νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, με αποτέλεσμα τον θάνατό του.

Σύμφωνα με την κατηγορία, το κίνητρο για την εγκληματική ενέργεια σε βάρος της κόρης της για την Πισπιρίγκου ήταν συγκεκριμένα «παθογενή» χαρακτηριστικά της προσωπικότητας της, όπως τονίζεται στο βούλευμα παραπομπής της. Το βούλευμα αναφέρεται σε «ιδέες μεγαλείου συνδεόμενες με τη δημοσιότητα/διασημότητα, αλλά μη έχουσες έρεισμα στην πραγματικότητα» στην αντίληψη πως κάποιος μπορεί να κερδίσει δημοσιότητα μέσα από παραβατικές πράξεις, σε «διαρκή διαπραγμάτευση μεταξύ αλήθειας και ψέματος, πραγματικού και μη πραγματικού, σε αποστέρηση κάθε γνησίου συναισθήματος, σε επικέντρωση (κατά προεξάρχοντα ρόλο) σκέψεων και επενδύσεων γύρω από τον ήδη εν διαστάσει σύζυγό της και υποστηρίζοντας την κατηγορία, με ενδιάθετη έκφραση κτητικότητας επ’ αυτού» στον φόβο εγκατάλειψης που την διακατείχε αλλά και στην «αντίληψη των παιδιών της ως μία ναρκισσιστική προέκταση του εαυτού της».

Όπως ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή της, το κίνητρο που όπλισε το χέρι της κατηγορουμένης ήταν η εμμονή της με τον εν διαστάσει σήμερα σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη. «Η μόνη ατυχία που είχε η μικρή Τζωρτζίνα στη ζωή της είναι ότι είχε μητέρα, τροφό και φροντιστή την κατηγορουμένη» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ευαγγελία Σπυριδωνίδου.

Από την πλευρά της, στην απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες τονίζοντας: «Έχω κάνει λάθη με το Δασκαλάκη αλλά τα παιδιά μου τα αγαπούσα. Μπορεί να έχω τον πιο άσχημο χαρακτήρα, μπορεί να είμαι αχώνευτη σε πολλούς ξέρω όμως ότι έχω κατηγορηθεί για το χειρότερο αδίκημα που μπορεί να κατηγορηθεί μια μάνα. Θέλω να με βοηθήσετε να βρω την αλήθεια για την κόρη μου».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Ένας νεκρός και μία τραυματίας από ένοπλη επίθεση στον Βύρωνα

Ενθουσιασμός για την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι στη Eurovision

Πεθαίνοντας μόνος σε ένα παγκάκι στην Πανόρμου…

Εργατικό δυστύχημα στην Ορεστιάδα: Νεκρός 50χρονος που καταπλακώθηκε από μηχάνημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα