ΑΘΗΝΑ
18:33
|
27.04.2024
Συγκέντρωση νίκης της αλληλεγγύης για τη 12χρονη από τον Κολωνό σήμερα 29/3 στις 19.00 στο Μετρό Σεπολίων.
Ηλίας Μίχος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένοχο για όλα τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται, δηλαδή και για αυτό του βιασμού της 12χρονης, παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέα που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, έκρινε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Ηλία Μίχο, ανακοινώνοντας την απόφαση για την πολύκροτη υπόθεση παιδοβιασμού και μαστροπείας στον Κολωνό.

Ο 55χρονος κρίθηκε αθώος μόνο για την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων, και ένοχος -εκτός από τον βιασμό – για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες ανηλίκου, διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκου και διακεκριμένη μαστροπεία εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων.

Παράλληλα ο πρόεδρος του δικαστηρίου, ανακοίνωσε την απόφαση για αθώωση της μητέρας για για πορνογραφία λόγω αμφιβολιών και για μαστροπεία, κρίνοντάς την ένοχη μόνο για το αδίκημα του εκβιασμού, παρότι η εισαγγελική πρόταση έριχνε σε αυτήν το μεγαλύτερο βάρος της υπόθεσης.

Ένοχος κρίθηκε και ο αποκαλούμενος «Μιχάλης» για διακεκριμένη μαστροπεία και παιδική πορνογραφία.

Ένοχα κρίθηκαν ακόμα 16 άτομα που κατηγορούνταν ως «πελάτες» που κακοποίησαν το 12χρονο παιδί, για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης έναντι αμοιβής, που επισύρει ποινή έως 15 έτη και χρηματική ποινή. Ένας εκ των κατηγορούμενων κρίθηκε ένοχος για παιδική πορνογραφία, ενώ 6 ακόμα κηρύχθηκαν αθώοι για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης τετελεσμένης ή σε απόπειρα.

Από efsyn.gr

Από efsyn.gr

Από το πρωί έξω από την δικαστική αίθουσα είχε συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος ο οποίος έφτασε τα 200 άτομα προκειμένου να δηλώσει την υποστήριξή του στην ανήλικη και την μητέρα της.

Όταν άρχισαν να φτάνουν οι κατηγορούμενοι ανάμεσα στους οποίους και ο βασικός κατηγορούμενος Ηλίας Μίχος οι συγκεντρωμένοι ξεσηκώθηκαν και άρχισαν να φωνάζουν και να τους αποδοκιμάζουν ενώ κάποιοι άρχισαν να τους πετούν και πέτρες.

Από aixmi-news.gr

Από aixmi-news.gr

Από aixmi-news.gr

Μάλιστα, κάποια στιγμή οι διαδηλωτές πιάστηκαν στα χέρια με τους αστυνομικούς.

Από aixmi-news.gr

Από aixmi-news.gr

Από aixmi-news.gr

Συγκέντρωση για τη νίκη

Κάλεσμα για συγκέντρωση νίκης της αλληλεγγύης για τη 12χρονη από τον Κολωνό σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 19.00 στο Μετρό Σεπολίων, μετά την ενοχή του Ηλία Μίχου.

Πώς αντέδρασαν οι χρήστες στα social media μετά την ανακοίνωση

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα