ΑΘΗΝΑ
00:28
|
02.05.2024
Τέτοιες επιθέσεις προκαλούν «εξαιρετικά επικίνδυνες συνέπειες» τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντονα αντέδρασε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, στις πολύνεκρες αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στο Χαλέπι της Βόρειας Συρίας.

Η Ζαχάροβα προειδοποίησε πως συνιστούν σοβαρή παραβίαση των συριακών κυριαρχικών δικαιωμάτων και πως τέτοιες επιθέσεις προκαλούν «εξαιρετικά επικίνδυνες συνέπειες» αποφεύγοντας να επεκταθεί περαιτέρω.

Από τις ισραηλινές επιθέσεις στο Χαλέπι της Συρίας

Η επίθεση του Ισραήλ στη Συρία που έγινε λίγο μετά τη 1.40 π.μ. σήμερα προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 42 ατόμων, εκ των οποίων 36 Σύροι στρατιώτες και επτά μαχητές της λιβανέζικης Χεζμπολάχ.

Η σφοδρή αντίδραση του συριακού υπουργείου Εξωτερικών

Οι επιθέσεις του Ισραήλ στο Χαλέπι που είχαν βασικό στόχο την καταστροφή αποθηκών όπλων της Χεζμπολάχ προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση του συριακού υπουργείου Εξωτερικών.

Το συριακό υπουργείο καταδίκασε τις επιθέσεις χαρακτηρίζοντάς τες «βάρβαρες» που έγιναν σε κατοικημένες περιοχές και αποδεικνύουν την επιθετική πολιτικού του Ισραήλ «που είναι βασική αιτία για την αστάθεια στη Μέση Ανατολή».

Το συριακό υπουργείο επισήμανε πως οι ισραηλινές επιθέσεις «συνέπεσαν» (προφανώς όχι συμπτωματικά…) με επιθέσεις τζιχαντιστών που χρησιμοποίησαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να χτυπήσουν ταυτόχρονα με τις ισραηλνές αεροπορικές επιδρομές δυτικά προάστια της πόλης Χαλέπι.

Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών απηύθυνε διεθνή έκκληση καλώντας όλες τις χώρες του κόσμου να καταδικάσουν τις συνεχείς παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και του ανθρωπιστικού νόμου από το Ισραήλ και «να το αναγκάσουν τόσο το ίδιο όσο και αυτούς που το υποστηρίζουν να σταματήσουν να διαπράττουν εγκλήματα σε Παλαιστίνη, Συρία και Λίβανο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα