ΑΘΗΝΑ
14:08
|
27.04.2024
«θα φτάσουμε όπου και αν δρα η οργάνωση, στη Βηρυτό, στη Δαμασκό και σε στις πιο απομακρυσμένες τοποθεσίες», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή προκάλεσε τον θάνατο 42 ανθρώπων στο Χαλέπι της βόρειας Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR), με έδρα τη Βρετανία.

Σε ανακοίνωσή της στο Telegram, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε πως ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης βρίσκονται και έξι μέλη της.

Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν νωρίς τα ξημερώματα της Παρασκευής και «είχαν στόχο αρκετές περιοχές στην ύπαιθρο του Χαλεπίου», σύμφωνα με δήλωση του Υπουργείου Άμυνας της Συρίας. Το υπουργείο δεν έδωσε τα στοιχεία των θυμάτων στη δημοσιότητα, ανέφερε όμως ότι αρκετοί πολίτες και στρατιωτικό προσωπικό σκοτώθηκαν, ενώ ζημιές υπέστησαν υποδομές της περιοχής, «αφού το Ισραήλ μαζί με ένοπλες ομάδες πραγματοποίησαν τα πλήγματα», σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, SANA.

Ταυτόχρονα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον Αλί Αμπέντ Αχσάν Ναΐμ, αναπληρωτή διοικητή στρατιωτικής μονάδας της Χεζμπολάχ, σε αεροπορική επιδρομή στην περιοχή Μπαζουρίγιε στον Λίβανο.

Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ, δήλωσε ότι ο ισραηλινός στρατός θα επεκτείνει την εκστρατεία του εναντίον της Χεζμπολάχ, λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις του στρατού.

«Το Ισραήλ μεταβαίνει από την άμυνα στη δίωξη της Χεζμπολάχ, θα φτάσουμε όπου και αν δρα η οργάνωση, στη Βηρυτό, στη Δαμασκό και σε στις πιο απομακρυσμένες τοποθεσίες», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας.

Το Ισραήλ έχει εντείνει τα αεροπορικά του χτυπήματα στη Συρία εναντίον τόσο της Χεζμπολάχ όσο και των Επαναστατικών Φρουρών του Ιράν, ενώ τις τελευταίες μέρες οι πιλότοι πραγματοποιούν επιδρομές βαθιά εντός του Λιβάνου.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζεμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα