ΑΘΗΝΑ
13:47
|
04.05.2024
Απόψε αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγυήσεις ύψους 800.000 και 900.000 δολαρίων ακόμη δύο κατηγορούμενοι της ΕΡΓΟΣΕ.
ΑΑΔΕ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν κινείται «φύλλο» από τη μεριά της ΑΑΔΕ για τα σοβαρά ερωτηματικά που προκαλούν τα μυθικά ποσά (για τα δεδομένα ενός απλού στελέχους στην ΕΡΓΟΣΕ) που δίνουν κατηγορούμενοι της ΕΡΓΟΣΕ για τη σύμβαση 717 που αφορά στη σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση του σιδηροδρομικού δικτύου και σχετίζεται άμεσα με την περσινή τραγωδία στα Τέμπη!

Απόψε ανακοινώθηκε πως αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγυήσεις ύψους 800.000 και 900.000 δολαρίων ακόμη δύο κατηγορούμενοι της ΕΡΓΟΣΕ μετά την απολογία τους στην Ελληνίδα Ευρωπαία Ανακρίτρια, Χριστίνα Σαλάππα.

Οι δύο κατηγορούμενοι που δεν κατονομάστηκαν αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την καταβολή αυτών των πολύ μεγάλων ποσών με μοναδικό περιορισμό την απαγόρευση εξόδου τους από τη χώρα.

Στη συγκεκριμένη δικογραφία εμπλέκονται πάνω από 20 άτομα (μη πολιτικά πρόσωπα) που διώκονται για σειρά κακουργηματικών πράξεων. Από αυτούς, δύο κατηγορούνται για ψευδή βεβαίωση με σκοπό τον προσπορισμό αθέμιτου οφέλους σε άλλον. Επίσης, κλήθηκαν δημόσιοι υπάλληλοι της Ελληνικής Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομών Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΥΔ/ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ) για τα αδικήματα της απιστίας κονδυλίων. εξηγήσεις ως κατηγορούμενοι κλήθηκαν να δώσουν και νόμιμοι εκπρόσωποι και υπάλληλοι της Αναδόχου Κοινοπραξίας. Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι ηθική αυτουργία σε απάτη σχετική με τις επιχορηγήσεις και ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση με σκοπό τον προσπορισμό αθέμιτου οφέλους σε άλλον.

Στοιχεία που συνέλεξε η ευρωπαϊκή εισαγγελία στο πλαίσιο της έρευνάς της δείχνουν πως η σύμβαση «717» υπεγράφη το 2014, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2016.

Ακολούθησε το 2019 η υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης σχετικά με το ίδιο έργο και με αυτή τροποποιήθηκε το αρχικό αντικείμενο της σύμβασης «717». Στην πορεία διαπιστώθηκε πως χορηγήθηκαν συνολικά επτά παράνομες παρατάσεις της αρχικής σύμβασης, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΓΟΣΕ. Για τον λόγο αυτό, μετά την πάροδο περισσότερων από εννέα ετών από την υπογραφή της σύμβασης 717, το έργο δεν είχε ακόμη ολοκληρωθεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Μπορέλ: Οι ΗΠΑ χάνουν την ηγεμονική θέση τους έναντι της Κίνας

2 στους 5 Αμερικανούς ψηφοφόρους πιστεύουν ότι ένας δεύτερος εμφύλιος είναι πιθανός

Η δανέζικη εταιρεία Maersk LLC ρευστοποιεί τη θυγατρική της στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα