ΑΘΗΝΑ
08:15
|
27.04.2024
Η πρώτη ακρόαση για την υπόθεση ορίστηκε για τις 16 Απριλίου και ο καθηγητής βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της δυσφήμισης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατά του γνωστού φιλόλογου, συγγραφέα και ιστορικού, Λουτσιάνο Κάνφορα, στράφηκε νομικά η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, για κριτική που είχε ασκήσει κατά της προέδρου των «Αδελφών της Ιταλίας», το 2022.

Η πρώτη ακρόαση για την υπόθεση ορίστηκε για τις 16 Απριλίου και ο Κάνφορα βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της δυσφήμισης.

Συγκεκριμένα, ο Ιταλός συγγραφέας, μιλώντας σε μαθητές λυκείου, είχε πει ότι η πολιτικός «μέσα στην ψυχή της είναι νεοναζί και για τον λόγο αυτό συμπαρατάχθηκε αμέσως με τους Ουκρανούς νεοναζί».

Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, πάνω από τριάντα γνωστές ομάδες και οργανώσεις στη χώρα, μαζί με διακόσιους πενήντα διανοούμενους, υπογράφουν δήλωση υποστήριξης προς τον Κάνφορα, τονίζοντας πως οι δηλώσεις του καθηγητή αποτελούν «νόμιμη άσκηση του δικαιώματος κριτικής στον χώρο της πολιτικής» και ότι «απώτερος στόχος της Μελόνι είναι να πλήξει το κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα, δικαίωμα ελεύθερης σκέψης».

Από την πλευρά της, η Ιταλίδα πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «πρόκειται για λόγια απαράδεκτα, ιδίως επειδή προφέρονται από έναν άνθρωπο που θα έπρεπε να ασχολείται με την μόρφωση και την εκπαίδευση ενώ, τελικά, κάνει χαμηλού επιπέδου προπαγάνδα, απευθυνόμενος τους νέους».

Σχολιαστές στην Ιταλία υπογραμμίζουν ότι, κατά παράδοση, ο εκάστοτε πρωθυπουργός, έως τώρα απέσυρε τις όποιες μηνύσεις για δυσφήμιση, μόλις αναλάμβανε την ηγεσία της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα