ΑΘΗΝΑ
10:53
|
18.05.2024
«Είμαι πολύ ενοχλητική για τον οποιονδήποτε ένοχο γιατί κάνω ερωτήσεις, φωνάζω, διαμαρτύρομαι…», τόνισε η πρόεδρος η πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών.
Μαρία Καρυστιανού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για το μπάζωμα του χώρου στον οποίο συνέβη το έγκλημα στα Τέμπη, και τις προσπάθειες συγκάλυψης που ακολούθησαν και συνεχίζονται μίλησε η Μαρία Καρυστιανού, στην εκπομπή του Γιώργου Σαχίνη «Αντιθέσεις» στον ΚΡΗΤΗ ΤV, τονίζοντας ότι δύο μέρες μετά την μοιραία σύγκρουση των δύο συρμών, δεν υπήρχε στο σημείο σχεδόν τίποτα. (Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη κάνοντας κλικ στην εικόνα)

«Την Πέμπτη το πρωί πήγα στο σημείο και είδα ότι είχαν απομακρυνθεί σχεδόν όλα. Είχε παραμείνει στην άκρη μόνο ένα βαγόνι και κάτι συντρίμμια. Όλος ο υπόλοιπος χώρος είχε πατηθεί με χώμα φρέσκο. Ήταν ένας αστυνομικός εκεί και τον ρώτησα τι συμβαίνει εδώ… πού πήγαν τα βαγόνια… γιατί εδώ είναι τόπος εγκλήματος. Μου απάντησε: “Οι οδηγίες που έχουμε είναι ότι πρέπει να στρώσουμε το χώμα γιατί εδώ θα γίνει τρισάγιο”».

«Είμαι πολύ ενοχλητική για τον οποιονδήποτε ένοχο γιατί κάνω ερωτήσεις, φωνάζω, διαμαρτύρομαι… Είναι πρόβλημα αυτό αν είσαι ένοχος. Είναι πολύ καλύτερο να έχεις έναν βουβό άνθρωπο που κάθεται στο σπίτι του ήσυχα και πενθεί. Όχι εγώ δεν ανήκω σε αυτήν την κατηγορία, ανήκω στην άλλη κατηγορία. Ανήκω στη μάνα που θα έκανε τα πάντα για να δει τους υπεύθυνους για τον θάνατο του παιδιού της στη φυλακή. Σ’ αυτή την κατηγορία ανήκω. Και είμαι πολύ περήφανη αν θέλετε για αυτό», τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών.

Μιλώντας για τις διαχρονικές ευθύνες, η κ. Καρυστιανού ανέφερε: «Πώς να περιγράψω το γεγονός ότι τόσα χρόνια γνώριζαν, άπαντες, τα προβλήματα του σιδηροδρόμου και αδιαφορούσαν τόσο κυνικά. Πώς αλλιώς; Βάζανε τον κόσμο έτσι, “πάμε κι όπου βγει” να τρέχει με 160 χιλιόμετρα την ώρα, όταν ήξεραν ότι δεν λειτουργούσε τίποτα, ούτε σηματοδότες, ούτε τίποτα, τίποτα… Δεν υπήρχε κανένα σύστημα ασφάλειας».

Τέλος, σχολιάζοντας το χειροκρότημα στον Κώστα Αχ. Καραμανλή από τους κυβερνητικούς βουλευτές, μετά την τοποθέτησή του στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, η κ. Καρυστιανού τόνισε: «Ντράπηκα και σαν άνθρωπος… Το χειροκρότημα θα μπορούσε να απουσιάζει… Από σεβασμό».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέες πλημμύρες προκαλούν χάος στο Αφγανιστάν: Νεκροί και καταστροφές

Μέξικο: Νεκρός υποψήφιος δήμαρχος και άλλοι 5 σε προεκλογική εκδήλωση

Υεμένη: Κατάρριψη αμερικανικού MQ-9 Reaper από τους Χούθι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα