ΑΘΗΝΑ
11:28
|
03.05.2024
Ο έλεγχος του ταμείου έχει μεταφερθεί στον Ίαν Χάθαγουεϊ, συνεργάτη από το 2021, ο οποίος έχει επιβλέψει το πρόγραμμα επιτάχυνσης του ταμείου.
Σαμ Άλτμαν CEO της OpenAI
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη δομή διοίκησης του ταμείου επενδύσεων που υποστηρίζει τις νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης άλλαξε η εταιρία εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης OpenAI, που διέθεσε πριν περίπου έναν χρόνο την εφαρμογή Chat GPT, θέτοντας εκτός τον έως τώρα διευθύνοντα σύμβουλο Σαμ ΄Αλτμαν.

Όπως ανακοινώθηκε απόψε, ο Άλτμαν δεν έχει, ούτε ελέγχει το Ταμείο Επενδύσεων της OpenAI.

Το  Axios.com που ανακάλυψε την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του ταμείου αναγκάζοντας εκπρόσωπο της εταιρίας να ανακοινώσει πως η αρχική δομή γενικού εταίρου του αμοιβαίου κεφαλαίου ήταν «μια προσωρινή ρύθμιση και «αυτή η αλλαγή παρέχει περαιτέρω σαφήνεια».

Ο έλεγχος του ταμείου έχει μεταφερθεί στον Ίαν Χάθαγουεϊ, συνεργάτη από το 2021, ο οποίος έχει επιβλέψει το πρόγραμμα επιτάχυνσης του ταμείου και ηγήθηκε επενδύσεων σε εταιρείες όπως η Harvey, η Cursor και η Ambience Healthcare.

Εργαλείο Τεχνητής Νοημοσύνης αναπαράγει κάθε φωνή

Η εταιρία OpenAI ανακοίνωσε νωρίτερα πως ανέπτυξε μία νέα εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης (Τ.Ν.) που μπορεί να αντιγράψει οποιαδήποτε ανθρώπινη φωνή αλλά «δεσμεύεται» να μην το διαθέσει άμεσα στο κοινό γιατί υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι κατάχρησης και εξαπάτησης…

Το μοντέλο Voice Engine («Μηχανή Φωνής») χρειάζεται μόνο 15 δευτερόλεπτα ηχογράφησης για να κλωνοποιήσει τη φωνή του ομιλητή, ανέφερε η εταιρεία σε ιστολόγιό της, επικαλούμενη δοκιμές μικρής κλίμακας.

Ειδικοί σε θέματα παραπληροφόρησης προειδοποιούν ότι η λεγόμενη παραγωγική ΑΙ, η οποία παράγει κείμενα, εικόνες, βίντεο και άλλο περιεχόμενο με βάση τις οδηγίες του χρήστη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καμπάνιες παραπληροφόρησης και χειραγώγησης της κοινής γνώμης.

Η OpenAI διαβεβαιώνει πως οι συνεργάτες της που συμμετέχουν στις δοκιμές του Voice Engine συμφώνησαν σε όρους, όπως το να ζητούν τη ρητή συγκατάθεση οποιουδήποτε ανθρώπου του οποίου η φωνή κλωνοποιείται. Ακόμα, οι ακροατές τέτοιου υλικού πρέπει να ενημερώνονται ότι οι φωνές που ακούγονται είναι συνθετικές.

«Συνεργαζόμαστε με τους αμερικανούς και διεθνείς εταίρους μας από κυβερνήσεις, μέσα ενημέρωσης, υπηρεσίες ψυχαγωγίας, την εκπαίδευση και φορείς της κοινωνίας των πολιτών για να εξασφαλίσουμε ότι ενσωματώνουμε τις συστάσεις τους» ανέφερε η OpenAI.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο γυναίκας Νεάντερταλ 75.000 ετών

Πάνω από 250.000 οι διασυνδέσεις των POS με τις ταμειακές μηχανές

Η απρόσμενη σχέση της βιταμίνης D με το εντερικό μικροβίωμα απέναντι στον καρκίνο

Φον ντερ Λάιεν: «Δεν αποκλείεται» να απαγορευτεί το TikTok και στην Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα