ΑΘΗΝΑ
01:27
|
02.05.2024
Η εισαγγελική πρόταση αν και δεν δεσμεύει το δικαστήριο δείχνει τον δρόμο για ισόβια κάθειρξη στον Μίχο.
Ηλίας Μίχος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κανένα ελαφρυντικό στον Ηλία Μίχο για την υπόθεση παιδοβιασμού της 12χρονης στον Κολωνό ζητά να μην αναγνωριστεί στον βασικό κατηγορούμενο η εισαγγελέας της έδρας. Η εισαγγελική πρόταση αν και δεν δεσμεύει το δικαστήριο δείχνει τον δρόμο για ισόβια κάθειρξη στον Μίχο καθώς το δικαστήριο αποφάσισε ότι είναι ένοχος για:

Κατάχρηση ανηλίκου με πλειοψηφία 5-2 ( 4 ένορκοι και 1 τακτικός δικαστής)

Μαστροπεία όπως εισάγεται με την ψήφο 4 ενόρκων και τους 3 τακτικούς δικαστές να κρίνουν πως πρέπει να κριθεί ένοχος για διευκόλυνση σε μαστροπεία, όπως είχε ζητήσει η εισαγγελέας

Πορνογραφία ανηλίκου (κατοχή και διανομή μέσω πληροφορικών συστημάτων) ομόφωνα

Η εισαγγελέας πρότεινε επίσης να μην αναγνωριστεί ελαφρυντικό και στη μητέρα της ανήλικης, που έχει καταδικαστεί μόνον για εκβίαση και έχει απαλλαγεί από τις βαριές κατηγορίες της μαστροπείας. 

Να σημειωθεί, πάντως, ότι  η 37χρονη μητέρα, μετά από σχεδόν 18 μήνες προσωρινής κράτησης αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες ώρες στο σπίτι της, κοντά στα παιδιά της τα οποία την στήριξαν από την πρώτη στιγμή, υποστηρίζοντας την αθωότητα της.

Για τους  υπόλοιπους κατηγορούμενους, που κρίθηκαν ένοχοι, γιατί μετείχαν στη σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης, η εισαγγελέας πρότεινε να αναγνωριστεί ελαφρυντικό, μόνον σε όσους είχαν μία συνεύρεση με το θύμα, αλλά κανένα ελαφρυντικό στους υπόλοιπους, και μόνον σε έναν που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, πρότεινε αναγνώριση ελαφρυντικού μεταμέλειας μετά την πράξη.

Το Δικαστήριο συνεχίζει τη συνεδρίαση του με τις αγορεύσεις των συνηγόρων μετά την εισαγγελική πρόταση και η τελική απόφαση του Δικαστηρίου για τις ποινές ενδέχεται να εκδοθεί αργά σήμερα η αύριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα