ΑΘΗΝΑ
19:24
|
08.05.2024
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα συγκληθεί το κοινοβούλιο το βράδυ της Δευτέρας, για να επικυρώσει τον νόμο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, επανεκκινεί διαδικασίες ώστε να κλείσει την μετάδοση του δορυφορικού τηλεοπτικού σταθμού του πρακτορείου Al Jazeera στο Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός ηγέτης ζήτησε τη Δευτέρα από την κυβέρνηση συνασπισμού του να εγκρίνει νομοθεσία στην Κνεσέτ που θα επιτρέψει σε ανώτερους υπουργούς να κλείσουν ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα που θεωρούνται «κίνδυνος για την ασφάλεια» της χώρας.

Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι θα συγκληθεί το κοινοβούλιο το βράδυ της Δευτέρας, για να επικυρώσει τον απαραίτητο νόμο. Στη συνέχεια, ο Νετανιάχου «θα λάβει άμεσα μέτρα για να κλείσει το Al Jazeera σε συμμόρφωση με τη διαδικασία που περιγράφεται στον νόμο», ανέφερε η ανακοίνωση του κόμματος του, Λικούντ.

Το νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε σε πρώτη φάση τον Φεβρουάριο, θα δώσει στον πρωθυπουργό και στον υπουργό Επικοινωνιών την εξουσία να διατάξουν το κλείσιμο των ξένων δικτύων που λειτουργούν στο Ισραήλ και να κατασχέσουν τον εξοπλισμό τους εάν πιστεύεται ότι προκαλούν «βλάβη στην ασφάλεια του κράτους».

Η επιστροφή της νομοθεσίας στο ισραηλινό κοινοβούλιο έρχεται σχεδόν πέντε μήνες αφότου το Ισραήλ δήλωσε ότι θα απαγορεύσει την μετάδοση του λιβανέζικου δικτύου Al Mayadeen.

Με την έναρξη του πολέμου τον Οκτώβριο, η κυβέρνηση του Ισραήλ είχε εγκρίνει κανονισμούς εν καιρώ πολέμου που του επέτρεπαν να κλείσει προσωρινά τα ξένα μέσα ενημέρωσης που θεωρούνταν απειλή για τα εθνικά συμφέροντα, με τη συγκατάθεση των δικαστηρίων.

Το Ισραήλ επιτίθεται συχνά στο Al Jazeera, το οποίο έχει γραφεία στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τη Γάζα. Τον Μάιο του 2022, οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν τη δημοσιογράφο του Al Jazeera, Shireen Abu Akleh, ενώ κάλυπτε μια ισραηλινή στρατιωτική επιδρομή στην πόλη Τζενίν της Δυτικής Όχθης.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το φοιτητικό κίνημα θα ρίξει τον Μπάιντεν;

Επιμένει η Φλέσσα για Τέμπη: «Με αγάπη τα είπα»

Βρήκαν νέο ομαδικό τάφο στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας

Πιερρακάκης στο Βατικανό: Απαράδεκτη απόφαση η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα