ΑΘΗΝΑ
09:33
|
02.05.2024
Μια βάρκα που μετέφερε Κινέζους μετανάστες ανατράπηκε στις ακτές της νότιας μεξικανικής πολιτείας Οαχάκα στο Μεξικό, σκοτώνοντας οκτώ μετανάστες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια βάρκα που μετέφερε Κινέζους μετανάστες ανατράπηκε στις ακτές της νότιας μεξικανικής πολιτείας Οαχάκα στο Μεξικό, σκοτώνοντας οκτώ μετανάστες και οι μεξικανικές αρχές δήλωσαν το Σαββατοκύριακο ότι διερευνούν το περιστατικό.

Το σκάφος ανατράπηκε την Παρασκευή και οι αξιωματούχοι της πολιτείας Οαχάκα ανέφεραν σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο X το Σάββατο ότι ο μόνος επιζών, ένας άνδρας, είχε πει ότι το σκάφος οδηγούσε ένας Μεξικανός και ότι είχαν εγκαταλείψει τη συνοριακή πόλη Ταπατσούλα στην πολιτεία Τσιάπας στις Πέμπτη.

Η Ταπατσούλα, στα σύνορα με τη Γουατεμάλα, είναι όπου αναχωρούν πολλοί μετανάστες που ελπίζουν να φτάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η δυσκολία απόκτησης βίζας για τις Ηνωμένες Πολιτείες και οι οικονομικοί επακόλουθοι κλονισμοί του κορονοϊού οδήγησαν σε απότομη αύξηση της παρουσίας των Κινέζων στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.

Οι άλλοι μετανάστες στο σκάφος, επτά γυναίκες και ένας άνδρας από την Κίνα, πέθαναν όλοι, ανέφερε η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι δεν έχουν επίσημα ταυτοποιηθεί.

Η πρεσβεία της Κίνας βρίσκεται σε επικοινωνία με τις μεξικανικές αρχές και τις προέτρεψε να εντείνουν την έρευνα για το περιστατικό, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κατεδάφιση Σοβιετικού Μνημείου στην Ουκρανία

Η Ρωσία καλεί έρευνα για τους μαζικούς τάφους στη Γάζα

Θεσσαλονίκη: Μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη πορεία

Διαδηλώσεις στη Γεωργία λόγω νομοσχεδίου περί «ξένων επιρροών»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα