ΑΘΗΝΑ
08:23
|
06.05.2024
Ελεύθεροι έως την εξέταση της έφεσής τους αφέθηκαν οι 17 καταδικασμένοι για γενετήσιες πράξεις κατά της 12χρονης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 Ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον κάθειρξη 41 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον Ηλία Μίχο για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό, καθώς δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, στον Ηλία Μίχο επιβάλλεται ισόβια κάθειρξη για τον βιασμό του κοριτσιού και επιπλέον συνολικές ποινές 41 ετών, πριν τη συγχώνευση, για την κατάχρηση ανηλίκου 14 έτη, για τη μαστροπεία και την πορνογραφία από 12 έτη. Παράλληλα, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 χρόνων για τα πλημμελήματα της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Για τον 59χρονο «Μιχάλη», το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 12 ετών για διακεκριμένη μαστροπεία και επιπλέον 12 ετών για παιδική πορνογραφία.

Λίγο αργότερα πάντως, το δικαστήριο προχώρησε στη συγχώνευση των ποινών. Για τον Ηλία Μίχο αποφάσισε ποινή ισόβιας κάθειρξης συν 27 έτη κατά συγχώνευση (εκτιτέα τα 20) και για τον 59χρονο ποινή 18 ετών.

Αναφορικά με τη μητέρα της 12χρονης, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 20 μηνών, δίνοντας το «πράσινο φως» για την αποφυλάκισή της. Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα του κοριτσιού βρισκόταν στην φυλακή από τον Οκτώβριο του 2022.

Το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει την εκτέλεση της ποινής για τους 17 καταδικασθέντες για γενετήσιες πράξεις κατά της 12χρονης, έως την εξέταση της έφεσής τους σε δεύτερο βαθμό. Ως εκ τούτου, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης σε Α.Τ. και κατάθεση χρηματικής εγγύησης. Οι καταδικασθέντες έλαβαν ποινές που κυμαίνονται από 13 μήνες έως 7 χρόνια.

Νωρίτερα, κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε και στον επονομαζόμενο «Μιχάλη», αλλά και στην μητέρα της 12χρονης. Να σημειωθεί ότι, ενώ η απόφαση για τον Ηλία Μίχο και τον «Μιχάλη» ήταν ομόφωνη, η απόφαση για τη μητέρα ελήφθη κατά πλειοψηφία (6-1). Στους υπόλοιπους 17 καταδικασθέντες χορηγήθηκε η ελαφρυντική περίσταση του σύννομου βίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Αίθριος σε όλη τη χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα