ΑΘΗΝΑ
15:58
|
02.05.2024
«Συμβαίνουν αυτά στον πόλεμο» δήλωσε ο Νετανιάχου, σχολιάζοντας τον θάνατο επτά εργαζομένων της World Central Kitchen, από ισραηλινά πυρά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι διαπραγματευτές επιστρέφουν από το Κάιρο, μιας και κατέθεσαν μια νέα πρόταση για εκεχειρία με την Χαμάς και την απελευθέρωση ομήρων που κρατούνται στη Γάζα.

Σύμφωνα με το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, «ως μέρος των διαπραγματεύσεων, με την εξαιρετικά εποικοδομητική διαμεσολάβηση της Αιγύπτου, οι μεσολαβητές διαμόρφωσαν μια επίκαιρη πρόταση, η οποία αναμένεται να απαντηθεί από την Χαμάς».

Πρόσθεσε ότι το Ισραήλ προσδοκά από τους μεσολαβητές να ασκήσουν πιο έντονη πίεση στη Χαμάς, ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία.

«Συμβαίνουν αυτά στον πόλεμο»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός παραδέχτηκε σήμερα πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας σκότωσαν τους επτά εργαζόμενους του World Central Kitchen (WCK), σε αεροπορική επίθεση στη Γάζα, τονίζοντας όμως πως

«Δυστυχώς, τις τελευταίες ώρες υπήρξε ένα τραγικό περιστατικό όπου οι δυνάμεις μας χτύπησαν κατά λάθος αθώους ανθρώπους στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε, καθώς αποχωρούσε από το νοσοκομείο στην Ιερουσαλήμ.

Συμβαίνει στον πόλεμο, θα το ερευνήσουμε μέχρι το τέλος… Είμαστε σε επαφή με τις κυβερνήσεις, και θα κάνουμε τα πάντα για να μην συμβεί ξανά αυτό το πράγμα.

Αργά το απόγευμα της Τρίτης, ο Νετανιάχου προχώρησε σε νέα ανακοίνωση για το περιστατικό, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

«Το Ισραήλ εκφράζει τη βαθιά λύπη του για το τραγικό συμβάν που στοίχισε τη ζωή σε επτά εργαζόμενους στην ανθρωπιστική βοήθεια», ανέφερε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, υποσχόμενος πως θα δημοσιοποιήσει τα ευρήματα της έρευνας που ανακοίνωσε νωρίτερα πως θα διεξάγει ο IDF.

«Το Ισραήλ έχει δεσμευτεί πλήρως να επιτρέψει την ανθρωπιστική βοήθεια να φτάσει στον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε ότι τέτοιες τραγωδίες δεν θα συμβούν στο μέλλον», καταλήγει η ανακοίνωσή του.

Τα επτά θύματα της ισραηλινής επίθεσης εργάζονταν για τον οργανισμό World Central Kitchen (WCK) με έδρα τις ΗΠΑ, ο οποίος παρείχε τρόφιμα σε πληγείσες από τον πόλεμο περιοχές της Γάζας, με πλοία από την Κύπρο.

Νωρίτερα την Τρίτη, οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ (IDF) ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν μια ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με την επίθεση που σκότωσε τους εργαζόμενους στη Γάζα, υπό το βάρος των πιέσεων που ασκούν οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες για γρήγορες απαντήσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κρυφή συνάντηση Μακρόν-Σολτς εν όψει της επίσκεψης του Σι Τζινπίνγκ

Πασχαλινή περιοδεία Δένδια στα Δωδεκάνησα με στάσεις σε Ψέριμο, Λειψούς και Πάτμο

Πολιτικές αντιδράσεις για την «προκλητική» αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα