ΑΘΗΝΑ
07:19
|
06.05.2024
Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία περί καταγραφής, ενώ χαρακτήρισε ως «μυθεύματα» όσα κατήγγειλε η φοιτήτρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε φυλάκιση 26 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ιδιοκτήτης διαμερίσματος, ο οποίος είχε εγκαταστήσει κρυφή κάμερα και κατέγραφε ιδιωτικές στιγμές της 18χρονης φοιτήτριας που κατοικούσε στο εν λόγω διαμέρισμα.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για παραβίαση της προφορικής συνομιλίας και του απορρήτου των επικοινωνιών, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Νοέμβριο του 2019, όταν η 18χρονη τότε φοιτήτρια απευθύνθηκε στις αρχές. Ο ιδιοκτήτης είχε συμφωνήσει να το νοικιάσει στη φοιτήτρια για έναν χρόνο, παρότι το διαμέρισμα είχε προοριστεί για βραχυχρόνια μίσθωση. Λίγο καιρό μετά την μετακόμιση, η φοιτήτρια είχε παρατηρήσει μια λευκή συσκευή στο ταβάνι, αλλά ο κατηγορούμενος την είχε διαβεβαιώσει ότι πρόκειται για ένα απενεργοποιημένο σύστημα συναγερμού.

Ωστόσο, μετά από δύο μήνες παραμονής στο διαμέρισμα, η φοιτήτρια ανακάλυψε ότι η εν λόγω συσκευή ήταν στραμμένη προς το κρεβάτι της και αναβόσβηνε κατά διαστήματα, προκαλώντας της ανησυχία. Τότε, η φοιτήτρια απευθύνθηκε στον θείο της, ο οποίος έχει γνώσεις σε ηλεκτρικές συσκευές, και στη συνέχεια κατήγγειλε τον ιδιοκτήτη στην Αστυνομία.

Στην κατάθεσή της, η νεαρή γυναίκα εξέφρασε την ανησυχία πως οι προσωπικές της στιγμές πιθανώς να έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Κατέθεσε επίσης ότι, κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο διαμέρισμα, δέχονταν από τον ιδιοκτήτη αναπάντεχες επισκέψεις και ότι αυτός ζητούσε πληροφορίες σχετικά με την προσωπική της ζωή.

Ο κατηγορούμενος -ο οποίος δεν παρέστη στο δικαστήριο αυτοπροσώπως, αλλά δια μέσου του δικηγόρου του- αρνήθηκε την κατηγορία περί καταγραφής, υποστηρίζοντας πως επρόκειτο για ανενεργή κάμερα που ήταν συνδεδεμένη με εφαρμογή συναγερμού, ενώ χαρακτήρισε ως «μυθεύματα» όσα κατήγγειλε η φοιτήτρια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα