ΑΘΗΝΑ
10:32
|
04.05.2024
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, κα. Δημογλίδου, προβλημάτισε με την απάντησή της σχετικά με τον αστυνομικό που βρισκόταν τη μοιραία νύχτα στο φυλάκιο.
Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα ερωτήματα για την αντίληψη που έχει η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ για τους υπόδικους και καταδικασμένους αστυνομικούς, προκαλεί η απάντηση που έδωσε η Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Η Κωνσταντία Δημογλίδου μιλώντας στον ΑΝΤ1 και αφού παραδέχθηκε ότι η ΕΛ.ΑΣ έχει τα ίδια ερωτήματα «για ποιο λόγο κανείς από τους αστυνομικούς δεν αντέδρασε, ίσως, όπως έπρεπε τελικά προκειμένου αυτή η κοπέλα να βρίσκεται στη ζωή», δέχθηκε μια κρίσιμη ερώτηση.

Για ποιο λόγο ο αστυνομικός, που σε λίγες ημέρες θα αποπεμφθεί από την ΕΛ.ΑΣ καθώς καταδικάστηκε τελεσίδικα και από τον Άρειο Πάγο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, έκανε υπηρεσία στο φυλάκιο και ενώ ήταν υπό την επιτήρηση της ΕΛ.ΑΣ και έδινε το παρών στο αστυνομικό τμήμα Ιλίου καθώς ήταν ένας από τους όρους της αποφυλάκισής του, η Κωνσταντία Δημογλίδου έδωσε μια σοκαριστική απάντηση που δείχνει την απόσταση που έχουν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ από την πραγματικότητα.

«Το ποινικό και το πειθαρχικό παρελθόν αυτού του ανθρώπου δεν έχει καμιά σχέση με το περιστατικό. Αν εκείνη τη στιγμή που εκτελούσε υπηρεσία έκανε αυτό που έπρεπε για να σώσει έναν άνθρωπο είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Δεν μπορούμε να προδικάσουμε το αποτέλεσμα μια πειθαρχικής δίκης πριν αυτή ολοκληρωθεί. Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τον νόμο», είπε η Κωνσταντία Δημογλίδου.

Από την απάντησή της εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ προκύπτουν τα εξής:

-Αν και καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ο αστυνομικός έχαιρε της εμπιστοσύνης της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ

-Αν και καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, οι επιτελείς του θεωρούσαν ότι μπορεί να κάνει το καθήκον του και να τιμά τη στολή και τον νόμο

-Ούτε λίγο, ούτε πολύ η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ θεωρεί ότι ένας καταδικασμένος και επίορκος αστυνομικός που βρίσκεται προ των πυλών της αποπομπής  από το σώμα θα έκανε εκ των πραγμάτων τα αδύνατα δυνατά για να προστατεύσει μια γυναίκα που μπροστά στα μάτια του τη δολοφονούσε ο πρώην σύντροφός της.

Μόνο που ο αστυνομικός δεν έκανε τίποτε όπως έπρεπε. Σύμφωνα με την κατάθεσή του δεν κατάλαβε τι γινόταν και σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα δεν βγήκε από το φυλάκιο αν και η 28χρονη «φώναζε βοήθεια».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σάμος: Δολοφονία 70χρονου από την κόρη του

Βόλος: Φωτιά το πρωί σε δασική έκταση στο Πήλιο

Αναβλήθηκε η απόφαση για το κλείσιμο του Al Jazeera στο Ισραήλ

Τέξας: Συγκρούσεις μεταξύ πολιτειακής αρχής και διαδηλωτών λόγω Παλαιστίνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα