ΑΘΗΝΑ
05:33
|
04.05.2024
Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι έξω από την Ευελπίδων, όπου έχει μεταβεί ο δράστης της δολοφονίας για να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αξιωματικός της αστυνομίας που είχε υπηρεσία την ημέρα που η 28χρονη Κυριακή δολοφονήθηκε άγρια από τον πρώην σύντροφό της, περιέγραψε στην κατάθεσή της όσα συνέβησαν στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων λίγο πριν το τραγικό συμβάν.

Στην κατάθεσή της η αστυνομικός ανέφερε πως με το που έφθασε η 28χρονη στο τμήμα την ρώτησε τον λόγο που βρίσκεται εκεί με την Κυριακή να της απαντά ότι υποψιάζεται πως ο πρώην σύντροφός της, την περιμένει κάτω από το σπίτι της.

Μάλιστα, η 28χρονη πρόσθεσε πως και την προηγούμενη ημέρα είχε συμβεί ακριβώς το ίδιο. Τότε η αξιωματικός υπηρεσίας την ρώτησε αν αυτές τις ημέρες την απείλησε ή την εξύβρισε και η 28χρονη απάντησε αρνητικά, ενημέρωσε όμως πως είχε δεχτεί κακοποιητική συμπεριφορά στο παρελθόν.

Στη συνέχεια η 28χρονη περιέγραψε στην αστυφύλακα τη σχέση της με τον δράστη και ζήτησε ένα περιπολικό να τη συνοδεύσει στο σπίτι της.

«Μου εξήγησε ότι στο παρελθόν του είχε κάνει μήνυση και ρωτώντας την για ποιο λόγο, εκείνη μου είπε ότι την εξύβριζε, την απειλούσε και την βίαζε, πλην όμως την απέσυρε. Τότε η συνάδελφός μου την ρώτησε αν θέλει να κάνει σήμερα μήνυση και εκείνη απάντησε ότι δεν θέλει. Μας είπε ότι το μόνο που ήθελε ήταν να την πάει κάποιο περιπολικό στο σπίτι.

Η συνάδελφός μου της εξήγησε ότι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό του τμήματος να την πάει στο σπίτι της και εγώ της είπα ότι δεν γίνεται να μπει μέσα σε περιπολικό, παρά μόνο να κληθεί το 100, προκειμένου να δώσει κάποιο σημείο συνάντησης ή την οικία της ή το αστυνομικό τμήμα, προκειμένου να μεταβούν μαζί στο σπίτι της», υποστήριξε η αξιωματικός υπηρεσίας.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την κατάθεση της, η Κυριακή ρώτησε πόση ώρα θα κάνει να φτάσει κάποιο περιπολικό με τους αστυνομικούς να της λένε ότι δεν γνωρίζουν πόσος χρόνος θα χρειαστεί.

«Της εξηγήσαμε ότι δεν γνωρίζουμε πόσο χρόνο χρειάζεται ακριβώς για να έρθει. Μας είπε ότι θα πάρει εκείνη το 100 και έφυγε μαζί με τον άνδρα που ήρθαν μαζί. Αφού με ρωτάτε η συζήτηση αυτή κράτησε περίπου 5 λεπτά, οπότε η ώρα που έφυγαν πρέπει να ήταν 22.15. Φεύγοντας την είδα από τις κάμερες να διασχίζει τον διάδρομο μπροστά από την σκοπιά του τμήματος μιλώντας στο κινητό και να φεύγει μαζί με τον άνδρα που σας είπα. Αφότου έφυγαν εγώ και η συνάδελφός μου παραμείναμε στο γραφείο και μιλούσαμε, ενώ η αστυνόμος είχε πάει στο γραφείο της. Μετά από περίπου 3 – 4 λεπτά, άκουσα έναν άνδρα να φωνάζει “βοήθεια, την σκοτώνει, την σκοτώνει”», σημείωσε η αστυφύλακας, προσθέτοντας ότι στη συνέχεια πήγε στο φυλάκιο, αντικρίζοντας την Κυριακή μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Σύμφωνα με την ίδια, τότε είδε τον δράστη να σηκώνει το μαχαίρι και να το καρφώνει στον λαιμό του, ενώ ένας άλλος συνάδελφός της το έσπρωξε μακριά με το πόδι του. Στη συνέχεια ανέβηκε στο γραφείο με τον φίλο της Κυριακής που ήταν σε κατάσταση σοκ.

Βία και χημικά στην Ευελπίδων

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης έξω από την Ευελπίδων, όπου έχει μεταβεί ο δράστης της δολοφονίας για να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή. Ο 39χρονος δολοφόνος πέρασε το κατώφλι του ανακριτή υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί μπροστά στην πύλη του δικαστηρίου ώστε να συμπαρασταθεί στην οικογένεια της δολοφονημένης Κυριακής, φωνάζοντας συνθήματα κατά του 39χρονου γυναικοκτόνου, της έμφυλης βίας και της πατριαρχίας. 

Την ίδια ώρα, συγκεντρωμένο πλήθος είχε βρεθεί στο σημείο για να συμπαρασταθεί στην οικογένεια Καττή, από τα Σεπόλια, όπου η δίκη τους ξεκίνησε ξανά σήμερα.

Υπενθυμίζεται πως τέσσερα μέλη της οικογένειας βρίσκονται κατηγορούμενα για βία κατά υπαλλήλων, σωματική βλάβη, απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου κ.α., μετά το άνευ προηγουμένου όργιο αστυνομικής βίας στις 17 Νοεμβρίου 2020, το οποίο κατέληξε στη μεταφορά του Δημήτρη Καττή, του πατέρα της οικογένειας, στο νοσοκομείο με ισχαιμικό επεισόδιο.

Παρούσα στα δικαστήρια ήταν και η μητέρα της οικογένειας. Ωστόσο, όταν προσπάθησε να εισέλθει στο κτήριο για τη δίκη της οικογένειάς της, τα ΜΑΤ την απώθησαν με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση. Οι δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν χρήση χημικών και βίας για να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα