ΑΘΗΝΑ
06:53
|
01.05.2024
Σύμφωνα με την Washington Post, η αρχική έγκριση είχε γίνει από το Κογκρέσο πριν καιρό, αλλά οι ΗΠΑ έχουν την εξουσία να παγώσουν την παράδοση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ΗΠΑ ενέκριναν την αποστολή περισσότερων βομβών στο Ισραήλ την ίδια ημέρα που μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σκότωσε επτά εργαζόμενους της ανθρωπιστικής οργάνωσης World Central Kitchen, στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Washington Post το οποίο επικαλείται τρεις Αμερικανούς αξιωματούχους, περισσότερες από χίλιες ακόμη βόμβες εγκρίθηκαν για μεταφορά στο Ισραήλ από την κυβέρνηση Μπάιντεν.

«Περισσότερες από 1.000 βόμβες MK82 500 λιβρών, 1.000 βόμβες μικρής διαμέτρου και ασφάλειες για βόμβες MK80 εγκρίθηκαν για μεταφορά στο Ισραήλ. Η εξουσιοδότηση για αυτά τα όπλα έγινε αρκετά χρόνια πριν από τον πρόσφατο πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς», δήλωσαν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι στην εφημερίδα.

Σύμφωνα με την Washington Post, η αρχική έγκριση είχε γίνει από το Κογκρέσο πριν καιρό, αλλά οι ΗΠΑ έχουν την εξουσία να παγώσουν την παράδοση.

Την περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ φέρεται να ενέκριναν τη μεταφορά παρόμοιου οπλισμού αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 1.800 βομβών MK-84 των 2.000 λιβρών και 500 βομβών MK-82 των 500 λιβρών.

Ο Λευκός Οίκος είχε χαρακτηρίσει τον πρόεδρο Μπάιντεν «αγανακτισμένο και συντετριμμένο» από την επίθεση στη Γάζα. Ο Μπάιντεν ήταν πιθανό να θίξει την ανάγκη για καλύτερη προστασία των εργαζομένων στον ανθρωπιστικό τομέα και για αύξηση των αποστολών τροφίμων στη Γάζα, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

Υπενθυμίζεται ότι τρεις από τους νεκρούς στην επίθεση ήταν Βρετανοί υπήκοοι, ένας Αυστραλός, ένας από την Πολωνία, ένας Παλαιστίνιος και ένας διπλός υπήκοος των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα