ΑΘΗΝΑ
21:24
|
16.06.2024
Η πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος των Τεμπών μίλησε για τη χρόνια παθογένεια του πολιτικού συστήματος που υπονομεύει τις ζωές μας.
Η Μαρία Καρυσιανού στο Ευρωκοινοβούλιο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρέθηκε εκ νέου η πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος των Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού, προκειμένου να τοποθετηθεί για τη φονικότερη σιδηροδρομική τραγωδία των τελευταίων ετών στην Ευρώπη. Η κ. Καρυστιανού είχε μιλήσει ξανά ενώπιον των μελών της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου στα μέσα του Μαρτίου.

Η κ. Καρυστιανού απευθύνθηκε στους ευρωβουλευτές, αλλά και στους Ευρωπαίους πολίτες, αναφέροντας όσα συμβαίνουν στην χώρα μας σχετικά με την πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών. Παρόντες στην αίθουσα του ευρωκοινοβουλίου ήταν η πρόεδρος της Επιτροπής TRAN του Ευρωκοινοβουλίου, Karima Delli και ο Επικεφαλής Μονάδας Μεταφορών- Κινητικότητας της Κομισιόν, Keir Fitch.

«Είμαι μια μητέρα από την Ελλάδα και μαζί με άλλους γονείς φέρουμε την ίδια απώλεια, τον ίδιο αβάσταχτο πόνο και το βαθύ αίσθημα της αδικίας και της αγανάκτησης, για τη χρόνια παθογένεια του πολιτικού συστήματος που υπονομεύει τις ζωές μας», τόνισε η κ. Καρυστιανού στην τοποθέτησή της και πρόσθεσε

Είμαστε φορτισμένοι από την κατάφωρη οργή για την αποδόμηση των θεσμών που διέπουν ένα κράτος δικαίου.

Η κ. Καρυστιανού αναφέρθηκε και στον σταθμάρχη που όπως τόνισε βρισκόταν σε «θέση απόλυτης ευθύνης». Σημείωσε: «Ο διορισμός του ήταν παράνομος για πολλούς λόγους. Έγινε σε γνώση του υπουργείου Μεταφορών, κάτω από αδιαφανείς συνθήκες. Αυτός ο κρατικός υπάλληλος με εμπειρία μόλις 45 ημερών και με ελλιπέστατη εκπαίδευση, έχοντας μπροστά του έναν απαρχαιωμένο πίνακα τηλεδιοίκησης με καμένες λυχνίες, που θα δυσκόλευε πιθανότατα και τον πιο έμπειρο, καταδικάζει σε θάνατο 57 ανθρώπους και τραυματίζει άλλους 180. Πολλοί από τους τραυματίες παλεύουν να ορθοποδήσουν και δίνουν τον δικό τους αγώνα επιβίωσης τόσο σε ψυχικό όσο και σε σωματικό επίπεδο».

«Θα αποτρέπαμε τα παιδιά μας, αν γνωρίζαμε την πραγματικότητα»

«Σωστά αναρωτιέστε μαζί με όλο τον ελληνικό λαό πώς είναι δυνατόν ο ανθρώπινος παράγοντας να αποτελεί την μοναδική δικλείδα ασφαλείας στην μετακίνηση των επιβατών», σχολίασε και εξήγησε ότι «θα αποτρέπαμε τα παιδιά μας από τη χρήση του τρένου, αν γνωρίζαμε την φρικτή πραγματικότητα. Τα υπομνήματα των μηχανοδηγών μιλούσαν για πιθανούς θανάτους, θανάτους πολιτών. Πώς μπορείς να αδιαφορείς για κάτι τέτοιο;».

Η Μαρία Καρυστιανού δήλωσε πως «μέχρι αυτή τη στιγμή που σας μιλώ επικρατούν τυφλές συνθήκες κίνησης. Αφού ούτε σηματοδότης υπάρχει ούτε έλεγχος κυκλοφορίας. Οι άνθρωποί μας κι εμείς μαζί γίναμε θύματα μια σκόπιμης παραπλάνησης. […] Ακούγαμε για τεράστια ποσά. Από το 2014 έχουν δοθεί από την Ε.Ε. 700 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση των σιδηροδρόμων. Αλλά ήταν ψέματα. Παντού ψέματα. Μία μέρα μετά τραγωδία Τεμπών, ο Πρωθυπουργός είχε προγραμματίσει να παραστεί στα εγκαίνια για το κέντρο τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού δικτύου βόρειας Ελλάδας. Δεν υπήρχε, ήταν μία ακόμα κοροϊδία!».

«Οι άνθρωποι στις μεγαλύτερες θέσεις ευθύνης, αρνούνται και αποφεύγουν την ευθύνη κρυμμένοι στη βουλευτική ασυλία τους. Και όταν τα πράγματα ζορίζουν, αντεπιτίθενται με επιχειρήματα, του τύπου, έχουν ξανασυμβεί εγκλήματα κατά πολιτών με κυβερνητικές ευθύνες χωρίς να αποδοθεί τιμωρία. Γιατί τώρα; Τους φαίνεται λογικό και δίκαιο να συνεχίζει το σάπιο σύστημα να παραμένει σάπιο», τόνισε η Μαρία Καρυσιστιανού, η οποία έχασε την κόρη της στο δυστύχημα των Τεμπών.

«Λυπάμαι που το 2024 ήρθαμε εδώ για να αποκαταστήσουμε αλήθειες που στη χώρα μας υποστήριζαν πριν από 2.500 χρόνια. Θέλουμε Δικαιοσύνη και Δημοκρατία, επιζητούμε ελεύθερη και ακέραιη ενημέρωση», κατέληξε η η πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος των Τεμπών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πολύνεκρο τροχαίο στην Ξάνθη – Τέσσερις νεκροί και επτά τραυματίες

Τζάκομο Ματεότι: 100 χρόνια από το έγκλημα των μπράβων του Μουσολίνι

Δεκατέσσερις Ιορδανοί πέθαναν κατά τη διάρκεια του χατζ στη Σαουδική Αραβία

Η σιωπή για την Πύλο προετοιμάζει την επόμενη: 1 χρόνος από το κρατικό έγκλημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα