ΑΘΗΝΑ
03:29
|
03.05.2024
Η ανακοίνωση ακολουθεί μια σειρά περικοπών θέσεων εργασίας σε θυγατρικές, συμπεριλαμβανομένων των Twitch, Prime Video και των στούντιο MGM.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μαζικές περικοπές θέσεων εργασίας, οι οποίες αναμένεται να επηρεάσουν εκατοντάδες υπαλλήλους, ανακοίνωσε ο τεχνολογικός κολοσσός Amazon. Οι απολύσεις θα αφορούν εργαζόμενους της θυγατρικής Amazon Web Services (AWS) – η οποία επικεντρώνεται σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης-, καθώς και εργαζόμενους στα φυσικά καταστήματα της εταιρίας.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη οικονομική έκθεση της Amazon, το AWS έχει συμβάλει σημαντικά στα έσοδα της εταιρείας, προσφέροντας της το 14% των συνολικών κερδών της. Όμως, παρά τον τζίρο, η εταιρία θα προχωρήσει με μαζικές απολύσεις προσωπικού.

Η μείωση του προσωπικού της Amazon ακολουθεί την πρόσφατη εστίασή της εταιρίας στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης μέσω του AWS, συμπεριλαμβανομένων επενδύσεων σε εταιρείες ασφάλειας και startups όπως η Anthropic, αμερικανική εταιρεία τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης, που ιδρύθηκε από πρώην μέλη του OpenAI.

Η κίνηση υπογραμμίζει τον εντεινόμενο ανταγωνισμό μεταξύ των τεχνολογικών γιγάντων, με παίκτες όπως η Microsoft, η οποία έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη.

Αυτή η ανακοίνωση έρχεται μετά από μια σειρά περικοπών θέσεων εργασίας σε θυγατρικές της Amazon, συμπεριλαμβανομένων των Twitch, Prime Video και των στούντιο MGM.

Τον Ιανουάριο, η Amazon τερμάτισε εκατοντάδες θέσεις εργασίας, με πάνω από 500 υπαλλήλους του Twitch να απολύονται, δηλαδή το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού της πλατφόρμας streaming.

Ο τομέας της τεχνολογίας γενικότερα έχει δει μια έκρηξη στις περικοπές θέσεων εργασίας, με δεδομένα από την αμερικανική εταιρεία συμβουλευτικής σταδιοδρομίας Challenger, Gray & Christmas να αποκαλύπτουν μια αύξηση 73% στις περικοπές θέσεων εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας το 2023 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, καταργώντας συνολικά 168.032 θέσεις εργασίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα