ΑΘΗΝΑ
16:48
|
03.05.2024
Ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε και ξένη υπηκοότητα εκτός από τη ρωσική.
Φωτογραφία: TsOS FSB RF/TASS
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνελήφθη ο κατηγορούμενος για την υπόθεση μεταφοράς εκρηκτικών μέσα σε ορθόδοξες εικόνες και εκκλησιαστικά σκεύη από την Ουκρανία στη Ρωσία, σύμφωνα με το Περιφερειακό Δικαστήριο του Πσκοφ.

«Ο Γκράτια Ντ. Σ. κατηγορήθηκε για διάπραξη εγκλήματος σύμφωνα με την παράγραφο Γ’ μέρους 2 του άρθρου 226.1 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και η κράτηση παρατάθηκε για 2 μήνες», αναφέρει το ψήφισμα. (Την 1η Φεβρουαρίου συνελήφθη για 10 μέρες, μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου).

Όπως προκύπτει από την απόφαση του δικαστηρίου, κατηγορείται «για παράνομη μεταφορά εκρηκτικών μηχανισμών πέρα ​​από τα τελωνειακά σύνορα της Τελωνειακής Ένωσης εντός της EurAsEC από ομάδα προσώπων με προηγούμενη συνωμοσία».

Στην απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου αναφέρεται επίσης, ότι ο κατηγορούμενος Γκράτια έχει και ξένη υπηκοότητα εκτός από τη ρωσική και σχηματίστηκε δικογραφία.

Νωρίτερα, η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών FSB, μαζί με την Ομοσπονδιακή Τελωνειακή Υπηρεσία, απέκλεισαν το κανάλι λαθρεμπορίας εκρηκτικών μηχανισμών και εκρηκτικών σε ορθόδοξες εικόνες και εκκλησιαστικά σκεύη στη Ρωσία από την Ουκρανία μέσω χωρών της Ε.Ε..

Από το φορτίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Ουκρανία-Ρουμανία-Ουγγαρία-Σλοβακία-Πολωνία-Λιθουανία-Λετονία-Ρωσία, βρέθηκαν 27 αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί καμουφλαρισμένοι σε εικόνες και έτοιμοι προς χρήση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συναγερμός για τοξικό νέφος στο Βερολίνο

Οικουμενικός Πατριάρχης: Βαθύτατη έκφραση της ελευθερίας μας είναι η πίστη στην Ανάσταση

Πακιστάν: Τουλάχιστον 20 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο

Ισραήλ: Καταγγελία στον ΟΟΣΑ κατά της Τουρκίας για την διακοπή των εμπορικών σχέσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα