ΑΘΗΝΑ
10:19
|
04.05.2024
Αρχικά, η ρωσική υπηρεσία NAK είχε ανακοινώσει τη σύλληψη τριών ατόμων. Σήμερα η FSB διευκρίνισε ότι οι συλληφθέντες είναι τέσσερις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSB), ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ύποπτοι που συνελήφθησαν χθες στο Νταγκεστάν, στον ρωσικό Καύκασο, και κατηγορούνται για προετοιμασία επίθεσης, συνδέονται επίσης τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στην αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα, στις 22 Μαρτίου.

Η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή (NAK) ανακοίνωσε χθες τη σύλληψη τριών ατόμων στις Μαχατσκαλά και Κασπιίσκ στο Νταγκεστάν, οι οποίοι κατηγορούνται για το σχεδιασμό μιας «σειράς τρομοκρατικών εγκλημάτων», μόλις δέκα ημέρες μετά την επίθεση στο Crocus City Hall, όπου έχασαν τη ζωή τους 144 άνθρωποι.

Η NAK είχε ανακοινώσει χθες τη σύλληψη τριών ανθρώπων, αλλά σήμερα η FSB διευκρίνισε ότι οι συλληφθέντες είναι τέσσερις. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι οι συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και αυτόματα όπλα.

Σε ανακοίνωσή της, η FSB διευκρίνισε πως τα άτομα αυτά «ετοίμαζαν τρομοκρατική ενέργεια σε δημόσιους χώρους στην Κασπιίσκ», πόλη κοντά στην πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, Μαχατσκαλά.

Επιπλέον, η FSB τόνισε ότι οι συλληφθέντες «εμπλέκονταν άμεσα στη χρηματοδότηση και την παροχή εξοπλισμού και μέσων τρομοκρατίας στους δράστες της τρομοκρατικής ενέργειας που διαπράχθηκε στις 22 Μαρτίου του 2024″ στο Crocus City Hall.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απάντηση του Γεωργιανού Πρωθυπουργού στις κατηγορίες του Σαρλ Μισέλ

Γιατί η πτώση του Τσάσοφ Γιαρ είναι καμπή στο Ρωσοουκρανικό

Βόλος: Φωτιά το πρωί σε δασική έκταση στο Πήλιο

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις εναντίον ευρωπαϊκών στόχων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα