ΑΘΗΝΑ
13:26
|
20.05.2024
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν παύση του «διπλωματικού συντονισμού με το Ισραήλ» εκφράζοντας «οργή» για την επίθεση στην ΜΚΟ,WCK.
Οι ηγέτες ΗΑΕ και Ισραήλ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στον πάγο μπαίνουν οι διπλωματικές σχέσεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με το Ισραήλ μετά τη δολοφονία των επτά εργαζομένων της ΜΚΟ WCK στη Γάζα από ισραηλινό βομβαρδισμό το βράδυ της Δευτέρας, 1η Απριλίου, που παρουσιάστηκε (λόγω διεθνών αντιδράσεων) στη συνέχεια σαν «λάθος».

Σύμφωνα με το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο i24news, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν παύση του «διπλωματικού συντονισμού  με το Ισραήλ» εκφράζοντας «οργή» στον Ισραηλινό πρέσβη στο Άμπου Ντάμπι, Αμίρ Χαγιέκ, για την επίθεση που προκάλεσε το θάνατο επτά ξένων υπαλλήλων της οργάνωσης αρωγής.

Η εξέλιξη ανάγκασε τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Ισραέλ Κατς να επικοινωνήσει με τον Εμιρατινό ομόλογό του, Αμπντουλάχ μπιν Ζαγέντ και τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Εξωτερικών Γιαάκοβ Μπλιτστάιν να συναντηθεί με τον Εμιρατινό πρέσβη Μοχάμεντ Μαχμούντ αλ Χάζα για να βρεθεί «λύση», με τον τελευταίο να παρατηρεί πως η σημερινή κατάσταση των διμερών σχέσεων είναι «η σκοτεινότερη μέρα» από την σύναψη διπλωματικών σχέσεων το Σεπτέμβριο του 2020.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έρχεται η Καμπούλ Νο2 (ή η Σαϊγκόν Νο3);

Η Ισπανία ανακαλεί τον πρέσβη της στην Αργεντινή μετά την προσβολή Μιλέι

Μητσοτάκης: Τον Νοέμβριο παραδίδουμε το μετρό Θεσσαλονίκης

ΣΥΡΙΖΑ: Μηνυτήρια αναφορά κατά Αυγενάκη για τις απευθείας αναθέσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα