ΑΘΗΝΑ
11:28
|
03.05.2024
Τελετές και επαφές με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την ίδρυση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
θα παραστεί, σε εκδήλωση που διοργανώνει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από χθες Τετάρτη 3 Απριλίου ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, προκειμένου να συμμετάσχει στη διήμερη Σύνοδο υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, θα παρευρεθεί σήμερα σε ειδική τελετή για τη συμπλήρωση 75 ετών από την ίδρυση του ΝΑΤΟ που θα γίνει στις Βρυξέλλες. 

Στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης, που πραγματοποιείται εν όψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ που αναμένεται να διεξαχθεί στην Ουάσινγκτον στις 9-11 Ιουλίου, θα είναι μεταξύ άλλων είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Πέρα από την σύνοδο, ο κ. Γεραπετρίτης θα παραστεί, σε εκδήλωση που διοργανώνει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, επ’ αφορμή της 75ης επετείου ίδρυσης του ΝΑΤΟ, ενώ αύριο Πέμπτη, θα παρευρεθεί σε ειδική τελετή για τη συμπλήρωση 75 ετών από την ίδρυση του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Γεραπετρίτης, στη συνέχεια, θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ουκρανίας, παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα.

Ο υπουργός Εξωτερικών, τέλος, θα παραστεί στη Συνεδρίαση των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ με τους εταίρους του Ινδο-Ειρηνικού, ήτοι Αυστραλίας, Ιαπωνίας, Νέας Ζηλανδίας και Νότιας Κορέας, παρουσία και του Ύπατου Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Ιράν: Ελεύθερο το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα