ΑΘΗΝΑ
08:55
|
02.05.2024
Ο Μπλίνκεν έφτασε στο Παρίσι, πριν από την συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του NATO στις Βρυξέλλες, την Τετάρτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ουκρανία βρίσκεται σε μια «κρίσιμη στιγμή» στη σύγκρουσή της με τη Ρωσία και χρειάζεται επειγόντως μεγαλύτερη στήριξη από τη Δύση, δήλωσε σήμερα από το Παρίσι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Ο αμερικανός ΥΠΕΞ εξέφρασε ανησυχία για το «αδιέξοδο» στο Κογκρέσο, σχετικά με την έγκριση στρατιωτικής βοήθειας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων προς το Κίεβο.

«Είναι απολύτως απαραίτητο να δώσουμε στους Ουκρανούς αυτό που συνεχίζουν να χρειάζονται για να υπερασπιστούν τη χώρα τους, ειδικά όσον αφορά πυρομαχικά και αντιαεροπορική άμυνα», δήλωσε ο Μπλίνκεν σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Γαλλία.

«Για αυτό ακριβώς, το αίτημα για τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό που ο πρόεδρος (Τζο) Μπάιντεν υπέβαλε στο Κογκρέσο πρέπει να ικανοποιηθεί όσο το δυνατόν συντομότερα».

Από μεριάς του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έχει δηλώσει ότι εάν η Ουκρανία δεν λάβει τη βοήθεια, οι δυνάμεις της θα πρέπει να οπισθοχωρήσουν «με μικρά βήματα».

Ο Μπλίνκεν επισκέφθηκε μαζί με τον υπουργό Άμυνας της Γαλλίας, Σεμπαστιάν Λεκορνί, ένα εργοστάσιο, το οποίο παρέχει οβιδοβόλα στην Ουκρανία. Ο Λεκορνί δήλωσε πως η Nexter εργάζεται για την παραγωγή 12 συστημάτων πυροβολικού Caesar τον μήνα, έναντι έξι αυτή τη στιγμή.

Ζητά έρευνα από το Ισραήλ για τον θάνατο των εργαζομένων σε ΜΚΟ

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι η Ουάσιγκτον έχει ζητήσει από το Ισραήλ να διεξαγάγει μια άμεση, λεπτομερή και αμερόληπτη έρευνα, σχετικά με μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που σκότωσε επτά άτομα που εργάζονταν για την φιλανθρωπική οργάνωση World Central Kitchen, στη Γάζα.

«Έχουμε μιλήσει απευθείας στην ισραηλινή κυβέρνηση για αυτό το συγκεκριμένο περιστατικό. Έχουμε ζητήσει μια άμεση, λεπτομερή και αμερόληπτη έρευνα», δήλωσε ο Μπλίνκεν σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι, προσθέτοντας ότι οι εργαζόμενοι ανθρωπιστικών οργανώσεων πρέπει να προστατεύονται.

Ο Μπλίνκεν έφτασε στη γαλλική πρωτεύουσα πριν από την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του NATO την Τετάρτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέλος οι διπλωματικές σχέσεις της Κολομβίας με το Ισραήλ

ΗΠΑ: Νομοσχέδιο για την πάταξη του φερόμενου αντισημιτισμού στα πανεπιστήμια

Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης με τα 158 «Ναι» της ΝΔ

Το Ισραήλ απειλεί με αντίποινα ενάντια της Παλαιστινιακής Αρχής λόγω Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα