ΑΘΗΝΑ
00:33
|
08.05.2024
Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ προειδοποίησε ότι η λιβανέζικη οργάνωση δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη τα «κύρια όπλα» της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ηγέτης της λιβανέζικης ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δήλωσε την Παρασκευή ότι μια αντίδραση του Ιράν στο πλήγμα που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό, η οποία οδήγησε στον θάνατο 16 ανθρώπων, είναι «αναπόφευκτη».

«Να είστε βέβαιοι ότι η ιρανική απάντηση στο πλήγμα στο προξενείο στη Δαμασκό είναι αναπόφευκτη», δήλωσε ο Νασράλα σε τηλεοπτική ομιλία του. «Πού, πώς, πότε και σε ποια κλίμακα θα είναι η απάντηση, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ρωτήσουμε», πρόσθεσε.

Επτά Ιρανοί στρατιώτες, μεταξύ των οποίων δύο υψηλόβαθμοι αξιωματικοί, σκοτώθηκαν στην αεροπορική επιδρομή στο ιρανικό προξενείο στη συριακή πρωτεύουσα, τη Δευτέρα. Το Ιράν απέδωσε το πλήγμα στο Ισραήλ, το οποίο δεν επιβεβαίωσε ότι ευθύνεται για την επίθεση.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της λιβανέζικης ένοπλης οργάνωσης, το πλήγμα στο προξενείο αποτελεί σημείο καμπής μετά την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζα, ο οποίος διανύει τον έκτο μήνα.

Η Χεζμπολάχ «δεν φοβάται τον πόλεμο και είναι πλήρως προετοιμασμένη για οποιονδήποτε πόλεμο», προειδοποίησε ο Νασράλα στην ομιλία του με αφορμή την Ημέρα Αλ Κουντς (Ιερουσαλήμ), που γίνεται κάθε τελευταία Παρασκευή του Ραμαζανιού σε αλληλεγγύη προς τους Παλαιστινίους και κατά του Ισραήλ.

Παράλληλα προειδοποίησε ότι η οργάνωσή του δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη τα «κύρια όπλα» του στις -καθημερινές τους τελευταίους μήνες- ανταλλαγές πυρός με το Ισραήλ.

«Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ακόμη τα κύρια όπλα μας, ούτε χρησιμοποιήσαμε τις κύριες δυνάμεις μας» στη μάχη, δήλωσε.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα