ΑΘΗΝΑ
13:10
|
28.04.2024
Οι δηλώσεις του έρχονται την ώρα που το Ισραήλ εξαπολύει επιδρομές σε ολοένα μεγαλύτερο βάθος στη λιβανική επικράτεια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Αποδυναμωμένο» χαρακτήρισε τον ισραηλινό στρατό ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δηλώνοντας πως το Ισραήλ δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθει σε έναν πόλεμο εναντίον του Λιβάνου.

«Ο ισραηλινός στρατός έχει εξαντληθεί (…) στο βόρειο μέτωπο, στη Δυτική Όχθη και στη Γάζα», υποστήριξε σε ομιλία του ο ηγέτης του λιβανικού κινήματος, η στρατιωτική πτέρυγα του οποίου ανταλλάσσει πυρά εδώ και μήνες με τον στρατό του Ισραήλ.

«Αυτός ο εχθρός και η κοινωνία του (…) παρουσιάζουν ενδείξεις κόπωσης», συνέχισε, εκτιμώντας πως ο ισραηλινός στρατός αντιμετωπίζει «έλλειψη» του προσωπικού που θα απαιτείτο για να εμπλακεί σε πόλεμο στον Λίβανο.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ κατηγόρησε για ακόμη μία φορά τον ισραηλινό στρατό πως επιβάλλει λογοκρισία στα ΜΜΕ, όσον αφορά τον πραγματικό αριθμό των στρατιωτών που σκοτώνονται στις ανταλλαγές πυρών με τον στρατιωτικό βραχίονα της παράταξής του.

Οι δηλώσεις του καταγράφτηκαν την ώρα που το Ισραήλ εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές σε ολοένα μεγαλύτερο βάθος στη λιβανική επικράτεια εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ, επιτείνοντας την απειλή να ξεσπάσει νέος πόλεμος.

Στην ισραηλινή επικράτεια, σύμφωνα με τον στρατό, έχουν σκοτωθεί δέκα στρατιώτες και επτά άμαχοι, από την ανταλλαγή πυρών με τη Χεζμπολάχ. Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο, στη λιβανική πλευρά έχουν σκοτωθεί 322 άνθρωποι, εκ των οποίων τουλάχιστον οι  56 ήταν άμαχοι.

Οι ακατάπαυστες ανταλλαγές πυρών, που αρχικά περιορίζονταν σε παραμεθόριες περιοχές, έχουν εκτοπίσει βίαια χιλιάδες κατοίκους του νότιου Λιβάνου.

Προχθές Τρίτη, η ισραηλινή αεροπορία εξαπέλυσε επιδρομές στην περιοχή Μπάαλμπεκ, στον ανατολικό Λίβανο, περίπου εκατό χιλιόμετρα από τα σύνορα, στις οποίες σκοτώθηκαν δυο μέλη της οργάνωσης. Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε πως εκτόξευσε περίπου εκατό ρουκέτες εναντίον ισραηλινών στρατιωτικών θέσεων.

«Η αντίσταση αποτρέπει ως τώρα τον εχθρό να αρχίσει πόλεμο με τον Λίβανο», τόνισε ο Νασράλα.

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, υποστήριξε πρόσφατα ότι μια ανακωχή στη Λωρίδα της Γάζας δεν θα επηρέαζε τον «στόχο» του Ισραήλ να απωθήσει τη Χεζμπολάχ από την περιοχή των βόρειων συνόρων του.

«Εάν η Χεζμπολάχ πιστεύει πως όταν γίνει εκεχειρία στο νότο θα σταματήσει το πυρ και θα σταματήσουμε και εμείς, κάνει μεγάλο λάθος. Σας λέω εδώ κατηγορηματικά: Δεν θα σταματήσουμε παρά μόνον μέχρι να φθάσουμε σε μία κατάσταση κατά την οποία είναι πιθανό να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια για τους κατοίκους του βόρειου (Ισραήλ)» είχε δηλώσει ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ σε δυνάμεις του στρατού στο όρος Ερμών.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα