ΑΘΗΝΑ
08:42
|
07.05.2024
Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ ξεκαθάρισε πως οι μαχητές δεν θα παύσουν τη συνοριακή επίθεση «πριν από το τέλος του σιωνιστικού πολέμου στη Γάζα». 
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, εκφώνησε ομιλία την Τρίτη κατά την διάρκεια τελετής μνήμης των αιχμαλώτων και των τραυματιών μαχητών της Ισλαμικής Αντίστασης στη πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό, κατά την οποία τόνισε πως οι εχθροπραξίες στα σύνορα με το Ισραήλ δεν θα σταματήσουν «πριν από το τέλος του σιωνιστικού πολέμου στη Γάζα».

Στην αρχή της ομιλίας του, ο Νασράλα συγχάρηκε τους τραυματίες μαχητές της Χεζμπολάχ και τις οικογένειές τους, λέγοντας πως «Είναι ευθύνη μας να διατηρήσουμε τα επιτεύγματα που έγιναν από τις θυσίες των αιχμαλώτων και των τραυματιών», ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των νεκρών.

«Η επίθεση της Χεζμπολάχ στα σύνορα προκύπτει από το θρησκευτικό και ηθικό καθήκον [μας] να υποστηρίξουμε την Γάζα κατά της σιωνιστικής επίθεσης», είπε αργότερα ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, προσθέτοντας ότι «η επίθεση της Χεζμπολάχ στα σύνορα είναι επίσης εθνικό καθήκον για την προστασία του Λιβάνου από την ισραηλινή επίθεση».

«Το συμφέρον του Λιβάνου διασφαλίζεται με την εξασθένηση της σιωνιστικής δύναμης», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ αναγνώρισε πως οι Λιβανέζοι στα νότια της χώρας είναι αυτοί που επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος της συνοριακής αντιπαράθεσης Λιβάνου-Ισραήλ, προσθέτοντας ότι «οι περισσότεροι μάρτυρες της Αντίστασης σε αυτή τη μάχη κατάγονται από τις παραμεθόριες πόλεις».

«Ξένες αντιπροσωπείες επισκέπτονται τον Λίβανο μόνο και μόνο για χάρη της προστασίας της ασφάλειας του Ισραήλ», συνέχισε, προσθέτοντας ότι «οι ξένες αντιπροσωπείες προσπάθησαν χωρίς αποτέλεσμα να εκφοβίσουν τον Λίβανο και μετέφεραν ισραηλινές απειλές». Όμως, ο Νασράλα ξεκαθάρισε πως «Η Χεζμπολάχ δεν θα σταματήσει τη συνοριακή επίθεση πριν από το τέλος του σιωνιστικού πολέμου στη Γάζα». 

Μάλιστα, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ δήλωσε πως θα ήταν πιο εύκολο να μετακινηθεί ο ποταμός Λιτάνι του Λιβάνου πιο κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, παρά να υποχωρήσουν οι μαχητές της Χεζμπολάχ από τα σύνορα προς τον ποταμό, ο οποίος βρίσκεται βορειότερα μέσα στον Λίβανο.

«Το Ισραήλ πρέπει να προετοιμάσει καταφύγια για δύο εκατομμύρια εποίκους που θα εκτοπιστούν από τον Βορρά [του Ισραήλ], σε περίπτωση ολοκληρωτικού πολέμου με τον Λίβανο», προειδοποίησε ο ο Νασράλα, τονίζοντας πως «εάν ο ισραηλινός εχθρός συνεχίσει την επιθετικότητά του στον Νότιο Λίβανο μετά την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, η Χεζμπολάχ θα συνεχίσει την επίθεσή της στα σύνορα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα θα μείνει σημείο αναφοράς στην ιστορία

Γάζα: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να καρπωθούν τα γεωπολιτικά οφέλη της συνεχιζόμενης επίθεσης

Ράφα: Το Ισραήλ ξεκίνησε την εισβολή ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται

Ένας Οκτώβρης δικός μας, της Ρωσίας και ολόκληρου του κόσμου-Μια έκκληση Ρώσων διανοουμένων και καλλιτεχνών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα